USA-angrep spores til Kina

USA-angrep spores til Kina

Flere datainnbrudd i amerikanske forsvarslaboratorier ser ut til å komme fra Kina.

Forrige uke ble to forskningslaboratorier til det amerikanske forsvaret, i Los Alamos og Oak Ridge, hacket. Nå peker bevisføringen i retning av Kina.

Det kommer frem av resultatene av undersøkelsen, som beskrives i en notat fra Det amerikanske sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security). Notatet har lekket til The New York Times.

Hackingen foregikk gjennom avansert phishing, hvor flere ansatte i forsvarsinstituttene fikk personlige eposter fra kolleger, eller oversikter over konferanseinformasjon, som så ekte ut. Ved å åpne vedlegget lastet de ansatte ned en destruktiv kode som ga hackere tilgang til nettverket.

I Oak Ridge har hackere fått ut en oversikt over alle besøkende mellom 1990 og 2004.

- Svartmaling

Fra Los Alamos, hvor det forskes på atomkrigsføring, er det ikke offentliggjort hvilke data som er kommet på avveie. Også Lawrence Livermore-senteret har vært mål for angrepet, men her har hackerne ikke kommet langt, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Etter å ha fulgt de digitale sporene har forskere kommet frem til ip-adresser i Kina, skriver NYT. Det er dermed ikke sagt at hackerne virkelig er kinesiske, det er godt mulig å rute slike angrep over andre servere.

Kina har blitt utpekt som den stygge ulven når det gjelder kyberangrep og phishing de siste årene. Det er knapt nok en uke uten at europeiske og amerikanske myndigheter advarer mot truslene fra Kina. Ledelsen i Kina sier på sin side at dette er bare et forsøk å svartmale landet.

Les om:

Sikkerhet