USA spionerer på pc-spillere

USA spionerer på pc-spillere

Spionorganisasjonen IARPA skal overvåke Wold of Warcraft.

Den nye spionorganisasjonen har som mål av seg å skaffe til veie detaljert informasjon om personligheter verden over. Organisasjonen som har fått navnet IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity) vil blant annet spesialisere seg på analyser av dataspill.

Ifølge Idg.se vil en av oppgavene til organisasjonen være å analysere personer som spiller World of Warcraft på nettet. Ifølge IARPA skal ikke enkeltpersoner granskes men de vil lage profiler basert på personer fra forskjellige land.

Massivt prosjekt

Gjennom å analysere væremåten på nettspill som World og Warcraft og Second Life, håper IARPA å bygge opp en forståelse av hvordan mennesker fra forskjellige land og kulturer handler i ulike situasjoner.

IARPA har inngått avtale med 75 universitetslaboratorier og 50 tekologiske selskaper som alle skal hjelpe til med prosjektet.

- Et av målene med prosjektet er å lære hvordan terrororganisasjoner bruker virtuelle verdener for å kommunisere med hverandre, sier V.S. Subrahmanian ved University of Maryland till nyhetstjenesten McClatchy.

Overlegen i fremtiden

Ifølge IARPA er prosjektet langsiktig og det kan ta fra fem til syv år før informasjonen organisasjonen finner kan brukes av for eksempel CIA, FBI og NSA.

Organisasjonen skriver på sine hjemmesider at deres prosjekter har svært høy risko, men med en solid oppside som kan gi USA et overlegent analysefortrinn i fremtiden.

Les om:

Sikkerhet