USB 3.0-harddisk fra Freecom

USB 3.0-harddisk fra Freecom

Freecom følger opp Buffalo og lanserer sin første harddisk med USB 3.0-støtte.

Tidligere denne uken lanserte Buffalo sin DriveStation HD-HXU3 som med USB 3.0 skal gi ytelse mer i samsvar med en internt koblet harddisk. Nå følger Freecom opp med sin Hard Drive XS 3.0. Dette er en ekstern harddisk som vil leveres med kapasitet på 1, 1,5 og 2 terabyte. Prisen er oppgitt til å starte på 119 euro for 1 terabyte. Trolig snakker vi da om cirka 1 300 norske kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

Buffalo lanserer USB 3.0-harddisk

Buffalo har forespeilet overføringshastighet på opptil 125 megabyte i sekundet, og Freecom kan ikke være noe dårligere og sier derfor 130 megabyte i sekundet for sin harddisk. Freecom har i tillegg maskinvarebasert kryptering (256 bit AES) for å beskytte dine data i tilfelle harddisken skulle bli stjålet.

Freecom vil også levere USB 3.0-kontrollere til både stasjonære og bærbare pc-er. Prisen for dette er oppgitt til henholdsvis 26 og 30 euro -- med andre ord rundt 300 kroner inklusive mva. For bærbare pc-er er det et ExpressCard-kort som leveres, men det oppgis ikke om dette er Expresscard/34- eller Expresscard/54-formfaktor. Det oppgis ikke om kontrollerkortet for stasjonære er PCI- eller PCI Express-kort. Når det gjelder kontrollerkort forventer vi å se kort fra en rekke aktører i løpet av de kommende månedene, og da i forskjellige ekspansjonskortstandarder både til bærbare og stasjonære.

Ifølge pressemeldingen fra Freecom skal Hard Drive XS 3.0 være tilgjengelig fra midten av november.

Fra før har vi i mange tester svært gode erfaringer med Freecoms eksterne harddisker. Selskapet ble nylig overtatt av Verbatim, som i den senere tid har satset sterkt på eksterne harddisker.

LES OGSÅ:

Seagate først med 6 Gbps SATA

Sikkerhet