Utfordrer pc-tyvene

Utfordrer pc-tyvene

Hvert 53. sekund blir en bærbar pc stjålet. Targus lanserer nå fire nye sikkerhetslåser som skal sørge for at pc-en din ikke blir en av dem.

Friheten med å kunne ta pc-en med seg på biblioteket og lesesalen for å skrive oppgave, eller på møte for å ta notater eller vise powerpoints, er medvirkende til at den bærbare pc-en for lengst har tatt over for den stasjonære.

LES OGSÅ: Hitachi med krypterte bærbardisker

Men med den friheten følger dessverre også en risiko - for det er naturligvis mye lettere for tyven å slippe unna med en bærbar under armen, enn det er for vedkommende å løpe sin vei med skjerm, tastatur, kabinett og ledninger flygende om ørene. Derfor fyller tyveri av bærbare pc-er også mer og mer i politiets rapporter.

Targus imøtekommer nå denne stadig større risikoen med fire nye sikkerhetslåser, som ved hjelp av galvaniserte stålkabler, videoportlåser og firesifrede koder gjør det umulig for tyver å stjele pc-en, ifølge en pressemelding.

Skal forårsake skade

Tre av dem, sifferkombinasjonslåsene Defcon CL, Defcon CL Ultra Max og Defcon CL Armor, sikrer pc-er, lcd-er og bærbare maskiner som er utstyrt med en sikkerhetsslot. Den to meter lange fiberkabelen av galvanisert stål kan enkelt festes til faste gjenstander ved hjelp av den medfølgende stålplaten til maksimal forebyggende sikring.

Targus tilbyr nå også videoport-sikkerhetsløsning til å forebygge tyveri av pc-en:

- Ideen med disse sikkerhetsløsningene er at de festes i pc-ens video-/VGA-port. Når en tyv prøver å trekke kabelen ut av pc-ens VGA-port, trekker låsen en del av harddisken med seg og forårsaker stor skade. På den måten kan vi forebygge og dermed sikre virksomheters maskinvare, forteller Robert Chaston, Corporate Sales Manager hos Targus i Norge.

Når en pc blir stjålet, er det største problemet ofte ikke at pc-en er borte, men at alle rapporter, e-poster og virksomhetens følsomme informasjon på den bærbare pc-en går tapt eller faller i gale hender.

- Mange virksomheter har i dag følsomme personopplysninger om sine medarbeidere samt fortrolig økonomisk og strategisk informasjon liggende på pc-ene sine. Det betyr at beskyttelse av pc-en mot tyveri blir viktigere og viktigere, fastslår Robert Chaston.

LES OGSÅ: Tryggere digitale minner

Les om:

Sikkerhet