Utvider UTM-familien

Utvider UTM-familien

Sonicwall har lansert flere nye sikkerhetsløsninger myntet på små og mellomstore bedrifter. Vi ser her på de nye modellene.

Det er selskapets TZ-serie som nå har blitt utvidet med TZ 200, TZ 200 Wireless-N, TZ 100 og TZ 100 Wireless-N. Vi finner her integrerte nyvinninger som anti-spam, 3G failover og støtte for SSL-VPN . TZ 200 er mer avansert enn TZ 100, med bedre minne og 40 prosent mer prosessorkraft.

Dette er ifølge selskapet den første løsningen for anti-spam som innlemmer reputation-administrasjon på brannmuren, Bayesian-analyser i skyen samt karantener på brukernivå. Den nye Comprehensive Anti-Spam Service (CASS) kjøres direkte på brannmuren.

Denne tjenesten iverksettes ved å krysse av i feltet «Enable Anti-Spam Service» i administrasjonsgrensesnittet. CASS anti-spam er utformet for også å brukes sammen med selskapets NSA- og E-Class NSA-serier. CASS, som er en hybrid av maskinvare og SaaS-programvare, identifiserer og filtrerer bort spam, phishing og virusbelastet e-post.

De nye enhetene er utstyrte med trådløs svitsj-kontroller, 802.11n aksesspunkt og gigabit-grensesnitt. Og de er altså ustyrte med anti-spionvare, Intrusion Prevention og innholdsfiltrering.

– Kombinasjonen av økende antall trusler og bruken av sosiale medier, stiller store krav til sikkerheten, sier Patrick Sweeney, Vice President for Sonicwalls produkter.

Ytelsen skal også være forbedret, og ifølge selskapet er de nye modellene opptil 3,5 ganger raskere enn sine forgjengere – noe som skal gi raskere pakkeinspisering. Forbedringer i prosesseringskapasiteten skal dessuten åpne for mer sofistikert kontroll.

Den integrerte SSL VPN-tjenesten lar fjernbrukere og mobile ansatte koble seg til nettverket via den samme brannmuren. SonicWall lover også at dette skal være enkelt å konfigurere.

TZ 100 er den enkleste modellen i den nye TZ-serien, og har fem konfigurerbare 10/100 grensesnitt. Den har videre anti-spam, anti-virus, anti-spionvare, inntrengningsbeskyttelse og innholdsfiltrering samt SSL VPN. Den er to og en halv ganger raskere enn TZ 180. Prisen ligger på 2150 kroner eks. mva.

TZ 200 kan i tillegg by på failover via 3G USB-modem, analogt USB-modem, maskinvare-failover eller WAN-failover. Men også e-postkarantefunksjon. Prisen ligger her på 3250 kroner eks. mva.

Sonicwalls femte generasjon TZ-serie består nå av TZ 100, TZ 200 og TZ 210. Samtlige modeller fås både i standard og med Wi-Fi. TZ 210 har også støtte for 802.11 b/g/n. Den nye serien bygger på videreutvikling av de tidligere TZ 150-, TZ 180- og TZ 190-brannmurene. Mer informasjon finnes på www.sonicwall.com .

Les om:

Sikkerhet