Verdens minst sikre toppdomener

Verdens minst sikre toppdomener

Styr unna .cm, med mindre du absolutt må besøke Kamerun.

Mer enn fem prosent av alle nettsider inneholder svakheter som utgjør en sikkerhetsrisiko, ifølge en fersk undersøkelse fra sikkerhetsselskapet Mcafee, som har scannet 27 millioner nettsteder.

Kamerun topper den tvilsomme listen over usikre toppdomener. Mer enn en tredel av alle nettsider som slutter på .cm utgjør en fare.

Cm-domener har lenge vært populære hos domenesvindlere som registrerer nettsider kun for å få trafikk fra folk som feilstaver et .com-domene, såkalt typosquatting. Nettsidene kan tjene store penger på trafikken, enten ved å fylle sidene med annonser eller på å infisere brukerne med skadelig programvare. Alternativt begge deler.

I fjor toppet Hong Kong listen over verdens mest usikre toppdomener. Nå har myndighetene tatt grep, og den tidligere britiske kolonien har klatret til 34. plass. Japan har verdens sikreste toppdomene, mens irenes .ie kan skryte av å være Europas sikreste toppdomene.

-Nettkriminelle baserer seg i regioner hvor det er billig å registrere domener, og risikoen for å bli tatt er lav. Rapporten viser hvor fort nettkriminelle kan skifte taktikk for å fange flest mulig ofre, og for å unngå å bli tatt, sier teknologidirektør Mike Gallagher i Mcafee Labs.

Det er imidlertid ikke nok å styre unna obskure toppdomener. Verdens mest populære toppdomene, .com, som i fjor lå på niendeplass, er nå verdens nest minst sikre toppdomene.

Les om:

Sikkerhet