Viker for å få like

Viker for å få like

Facebook føyer seg for tysk datatilsyn for å få beholde "liker"-knappen.

I august truet personvernmyndighetene i delstaten Schleswig-Holstein i Tyskland med å ilegge folk bøter i ti-tusenkronersklassen, dersom de ikke fjernet Facebooks ”liker”-knapp fra sine nettsider innen utgangen av september.

Les saken her: Vil ikke la deg "like"

Den lille knappen, som lar deg dele nettsider og ting du liker med dine venner på fjesboka, er blitt svært populær og brukes overalt på nettet. Problemet er at knappen også samler informasjon om brukerne enten de er logget inn på Facebook eller ikke, og denne informasjonen lagres på Facebooks servere i USA.

Tysk særbehandling

Les mer:

Lager fellesfront mot Facebook

Sjefen for datatilsynet i Schleswig-Holstein, Thilo Weichert, mener dette er i strid med regler for datalagring i EU. Facebook har tidligere hardnakket tilbakevist Weicherts påstander og hevdet å ha sitt på det tørre juridisk, men etter et møte mellom Weichert og Facebooks sjefer i Europa kommer det signaler om at selskapet skal være villig til å føye seg for tyskernes krav om ikke å sende brukerdata til USA, skriver Comon.dk.

I praksis kan det altså bli snakk om et filter som siler ut brukere med tysk ip-adresse, og forhindrer at informasjon om disse lagres på servere i USA.

Sikkerhet