Viktig Firefox-oppdatering ute

Viktig Firefox-oppdatering ute

Mozilla-gruppen har ikke uventet sluppet en ny oppdatering til den populære nettleseren Firefox 2 i dag. Oppdateringen tetter mange alvorlige sikkerhetshull.

Dagens oppdatering er en såkalt vedlikeholdsoppdatering og øker versjonsnummeret til nettleseren til 2.0.0.10. Oppdateringen leverer ingen ny funksjonalitet, men retter opp i mange kjente sikkerhetsfeil.

Når sant skal sies, er det ikke bare sikkerhetshull som er blitt tettet. Nettleseren skal også bli mer stabil som følge av den nye oppdateringen. En rekke minnefeil, blant annet en som førte til at kritiske minneregioner feilet og som førte til ”race conditions”. Dette førte ofte til at Firefox krasjet.

Den berømte Jar-feilen er også blitt rettet opp. Tidligere Firefox-versjoner kunne ikke håndtere innholdet i .jar-filer på en sikkelig måte – noe som førte til at angripere kunne skjule ondsinnet kode i slike arkiv-filer og få kjørt dette på brukerens pc.

Oppdateringen anbefales på det sterkeste og skal installeres automatisk. Hvis det ikke skjer, kan hele nettleseren lastes ned manuelt her. En komplett liste over hvilken feil som er blitt rettet opp finnes her: Hele listen.

Sikkerhet