Vil ha eget internett for finans

Vil ha eget internett for finans

Et eget .safe-toppdomene for finansielle toppdomener vil øke nettbanksikkerhet, mener et sikkerhetsselskap.

F-Secure oppfordrer ICANN, organisasjonen som administrerer internetttdomener, til å utvikle et eget .safe domenenavn for banker og finansielle institusjoner.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) er organisasjonen som har globalt ansvar for å administrere og tildele blant annet domenenavn. Dersom ICANN introduserer et .safe (eller .bank) domenenavn som kun kan benyttes av registrerte finansielle institusjoner vil det gjøre det mulig for sikkerhetstilbydere å utvikle bedre programvare for å beskytte publikum, skriver F-Secure i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slutten på massevirus er starten på noe verre

Nettbasert bankverden

Ettersom antallet nettbanker vokser frem, vokser også antallet personer som driver med nettsvindel. Sammenlignet med de seks første månedene i 2005 vokste nettbanksvindel med 55 prosent i 2006.

- Mens et .safe domenenavn ikke vil forhindre phishing-angrep, vil det hjelpe banker og sikkerhetstilbydere til å beskytte kundene sine. Bankene må ta noe av ansvaret for å beskytte kundene sine, og det å bruke et sikkert domenenavn som f. eks .safe vil gi kundene tryggheten de trenger når de benytter en nettbank, sier Mikko Hyppönen, teknosjef i F-Secure.

- Dette tiltaket betyr at bankene må betale for å benytte dette domenenavnet, men det vil redusere antallet suksessfulle phishing-sider som har lurt mange kunder. I dag finnes det ingen enkel måte å kontrollere om en banks nettside virkelig tilhører banken. Dersom .safe benyttes får sikkerhetsselskaper et mye bedre utgangspunkt for filtrering av e-poster og nettrafikk. Sikkerhetsprodusenter vil da kunne utvikle enda bedre sikkerhetsprodukter og brukere vil følge seg tryggere, sier Hyppönen.

- ICANN har makten til å etablere en sikrere nettbasert bankverden ved å introdusere et domenenavn på toppnivå for banker og andre pålitelige finansielle institusjoner. Denne ideen ble drøftet for noen måneder siden. I og med nivået av nettorienterte svindler er så høyt som det er nå, er tiden inne for å handle. Et .safe domenenavn vil gi millioner avnettbankbrukere den tryggheten de trenger for at bruk av nettbanker er trygt, konkluderer Hyppönen.

LES ET INTERVJU MED HYPPÖNEN: Skeptisk finne i kamp mot virus

Les om:

Sikkerhet