Vil hjelpe deg mot nettsvindel

Vil hjelpe deg mot nettsvindel

Norton lanserer ny programvare som skal hjelpe brukerne til å verne om sensitiv informasjon og egen identitet på nett.

Programvareleverandøren er uten med en ny variant av Norton 360, denne gangen med versjon 5.0. Produktet skal hjelpe brukerne å verne om sensitiv informasjon og egen identitet på nett.

286 millioner nettrusler i året

Ifølge Norton Cybercrime Index, som daglig gir en oversikt og advarer mot nettrusler, skjer en kriminell handling på internett ni ganger per sekund verden over.

- Som Norton Cybercrime Index viser er nettkriminalitet blitt virkelighet over hele verden, sier Kim Richard Olsen, salgssjef for Symantecs konsumentprodukter i en pressemelding.

Kraftig beskyttelse

Med den nye utgaven ønsker Norton å hjelpe nettbrukere som leter etter informasjon, shopper, går i nettbanken og omgås venner på nett. De trenger beskyttelse for å sikre sin datamaskin, dokumenter og sin identitet på nett.

I 2010 oppdaget Symantec hele 286 millioner nettrusler rettet mot både private databrukere og virksomheter.

- Dette er en trussel mot internettbrukernes digitale liv, både deres profil på nett og all den personlige informasjonen de lagrer. Vi har utformet den siste versjonen av Norton 360 for å gi brukerne den hjelpen de trenger for å beskytte seg selv og sine datamaskiner, sier han.

Beskyttelse på Facebook

Den nye utgaven blant annet lagt vekt på sikkerhetssertifisering av nettsider, brukervennlig grensesnitt og beskyttelse på Facebook.

Allerede i den forrige versjonen av Norton 360 kunne brukerne beskytte seg på det sosiale nettverket, forskjellen er at du nå har tilgang til Facebook-beskyttelsen direkte via brukergrensesnittet.

Det vil nå være mulig å søke gjennom Facebooksider og venners oppdateringer for å sikre deg mot farlige linker og andre trusler.

Sikkerhetsprogrammet støtter Windows XP, Windows Vista samt Windows 7.

Les om:

Sikkerhet