Vil ikke be Heidi om råd

Vil ikke be Heidi om råd

It-minister Rigmor Aasrud skal klare jobben uten forgjengerens råd.

- Jeg går til denne stillingen med ærefrykt. Det er spennende, og jeg er selvsagt litt skremt.

Nybakt statsråd Rigmor Aasrud sitter på sitt nye kontor i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD). Hun har hatt tittelen ett døgn, og sier det har vært et travelt et.

Og hun innrømmer først som sist at hun ikke har stålkontroll på alt som har med it å gjøre. Ikke ennå.

- Det er mange områder her jeg ikke kan så mye om, smiler hun.

Skal huske it

Men Aasrud tar det hele med ro. Hun skal styre Arbeidsdepartementet i åtte uker, før hun for alvor kaster seg over sitt eget departement.

Et departement som har forandret seg siden Heidi Grande Røys satt på det som nå er Aasruds kontor. Den tidligere Gran-ordføreren skal jobbe med kirke- og same-saker, i tillegg til å fornye og administrere det offentlige. Det kan til og med hende at departementet endrer navn, men vi blir forsikret om at "Same-, kirke-, fornyings- og administrasjonsdepartementet" ikke blir aktuelt.

- Jeg er sikker på at ikke it skal drukne i det hele, men kan ikke nå si at jeg skal jobbe så og så mye med det og det, forteller Aasrud.

Racer på 80-tallet

Den siste jobben hun hadde var som statssekretær i Helsedepartementet. Og her fikk hun erfaring hun vil ta med seg i sin nye jobb.

- I Helsedepartementet jobbet jeg vi mye med it, sier Aasrud.

Blant annet arbeidet de mye med å få "systemer til å jobbe sammen", og med elektroniske pasientjournaler. Elektronisk frikort ble også en realitet, og den nye statsråden mener hun ser store verdier i slike nyvinninger.

Hun forsikrer også om at hun kan opp og ned på en pc, og har vært avdelingsleder i Aas Data. Hele hennes CV kan leses her.

- Jeg jobbet med edb – eller, it – på 80-tallet. Jeg var en racer på copy-stjerne og sånne ting. Jeg har ingen problemer med å slå av og på en pc, humrer hun.

Dessuten har hun vært styreleder i Hadeland Energi, som etterhvert utviklet seg til å bli en bredbåndsleverandør.

Innrømmer å ikke ha full oversikt over hva Grande Røys gjorde, og vil ikke be om hennes råd. Les videre på neste side!

Sikkerhet