Vil øke forståelsen for nettrusler

Vil øke forståelsen for nettrusler

- Det beste vi kan gjøre er å lære opp allmennheten, mener Per Hellqvist, sikkerhetsekspert hos Norton Symantec.

Norton lanserer indeks som skal hjelpe folk å unngå kjente virus og skadelige nettsider.

Sikrer adferden

- Norton bekjemper nettkriminalitet på mange ulike måter, og det beste vi kan gjøre er å lære opp allmennheten slik at de kan ha en sikrere adferd på nett, sier Per Hellqvist, sikkerhetsekspert hos Norton Symantec i en pressemelding.

Det nye verktøyet kan ifølge Norton oppdatere deg på hvilke søkeord som bør unngås, hvilke kjente virus som sirkulerer og hvilke nettsider som gjør mest skade.

Informasjon fra servere

Verktøyet får informasjon fra over 130 millioner servere verden og blir informert av eksperter via Cybercrime Index om dagsaktuelle trusler. Indeksen kan sees på nett, på mobilen eller lastes ned til pcen.

- Vårt mål er at Norton Cybercrime Index skal inngå i folks risikobedømming hver dag og skape forståelse for farene på nett. På den måten kan mennesker forandre sin atferd, og unngå å bli ofre for nettkriminalite, sier Hellqvist.

Økende kriminalitet

Norton mener behovet for trafikkrapporten er tilstede fordi nettbrukere stadig utsettes for nettkriminalitet. En undersøkelse fra selskapet viser at 65 prosent av alle internettbrukere utsettes for nettkriminalitet som datavirus, identitetstyveri eller kredittkortsvindel.

IT-Bransjen skrev i oktober en undersøkelse fra nettsikkerhets-selskapet Trend Micro som viste at Europa er den verdensdelen som eksporterer mest trusler på nett.

Les om:

Sikkerhet