Vil se nakne kjendiser

Vil se nakne kjendiser

Antivirusselskapet Sophos advarer mot epost med nakenbilder av Angelina Jolie og Nicole Kidman. Men brukerne går fem på.

Godtroende brukere lures fortsatt av epost med skadelige vedlegg. En ny bølge med søppel-epost inneholder angivelig et vedlegg med nakenbilder av Angelina Jolie, Nathalie Portman, eller Milla Jovovich, men er i virkeligheten en trojaner av typen Troj/Dloadr-BCP. Virusbekjemperne i Sophos oppfordrer nå sine kunder til å tenke seg bedre om.

- Denne typen angrep har blitt brukt så ofte at man føler de har vært omkring siden stumfilmens dager, men de er fortsatt skuffende effektive, skriver senior teknologikonsulent Graham Cluley i en pressemelding fra selskapet.

Epostene inneholder et vedlegg av typen amazing.zip eller shocking.zip, og idet brukeren åpner filene vises ingen nakenbilder, men et rootkit installeres på maskinen som igjen laster ned annen skadelig kode fra nettet. Sophos har nå oppdatert sine antivirus-produkter mot eposten, men ber brukerne legge om sine sikkerhetsrutiner.

- Den beste måten å forsvare seg på, er å praktiske sikker databehandling. Vær forsiktig med hvilke programmer du kjører på maskinen, og ikke stol blindt på oppdatert sikkerhetsprogramvare, oppfordrer selskapet.

Les også CW-bloggen: Porno selger

Les om:

Sikkerhet