Vil sikre dine minnepinner

Vil sikre dine minnepinner

High Density Devices mener ansvaret for sikkerhetskultur ligger hos ledelsen, ikke den enkelte ansatte.

Vi sliter stadig mer med data på avveier. Rundt halvparten av de spurte i en undersøkelse fra Kingston innrømmer at de har mistet dyrebar eller sensitiv informasjon på grunn av uforsiktig bruk av lagringsmedia som minnepinner.

Derfor er det viktig å tilrettelegge raske og effektive løsninger som beskytter informasjon når de ansatte tar med jobben hjem eller er ute på reise.

Les mer:

Vi mister massevis av minnepinner

Mørketall

Tormod Fjellgård, markedssjef i HDD (High Density Devices), tror det er flere som mister viktig informasjon enn det som kommer frem i undersøkelsen.

- Jeg tror dessverre at tallet er langt høyere, og man kan trekke paralleller til Næringslivets Sikkerhetsråd sin Mørketallsundersøkelse i 2010 hvor mange sier de ikke beskytter data, sier Fjellgård.

Les Næringslivets Sikkerhetsråd Mørketallsundersøkelse for 2010 her (PDF).

Han mener videre det er mange som ikke innrømmer tap av data av frykt for hva man tror dette kan si for organisasjonen i form av dårlig rykte og omtale.

HDD leverer krypteringsløsninger i maskinvare, og vant Rosing-prisen i år for sin Crypto Adapter for USB lagringsmedier.

Les mer:

Her er Rosing-vinnerne

Ledelsen har ansvaret

- Jeg tror langt flere vil være tjent med på være bevisst å hva man tar med seg ut fra jobben. Minnepinner som ikke er beskyttet kan inneholde like sensitive dokumenter og informasjon som det gjør på et beskyttet nettverk, sier Fjellgård.

Samtidig mener han at hovedansvaret ligger hos ledelsen, ikke den enkelte ansatte.

Finner en vei rundt

- Kan man ikke levere en løsning som sluttbruker kan bruke lett i praksis, da vil de finne en vei rundt denne, sier Fjellgård.

Det er spesielt løsninger som krever mye investering i tid og ressurser som ser fint ut på papiret, men som fungerer dårlig i praksis.

- Krever det mye tid, vil ikke brukerne ta det i bruk. De vil kjempe i mot sikkerheten i stedet for å bake det inn i sin hverdag og sin kultur, sier Fjellgård.

Kryptoprogramvare bruker ofte en mye systemresursser, og kan oppleves som tungvint. Da er det stor sjanse for at de ansatte dropper å kryptere informasjonen før de legger den over på en minnepinne for å jobbe litt på hytta over helgen, tror han.

- Er det noe sluttbruker ikke liker, så har ikke it-sjefen noe han skal ha sagt. Det må fungere for brukeren, sier Fjellgård.

"Plug and Protect"

Den umiddelbare fordelen med kryptering i maskinvare ligger i ytelse. Med en maskinvareløsning er krypteringen er fullstendig sømløs for sluttbrukere.

Dette er målet med HDDs Crypto Adapter.

- Crypto Adapter krypterer enhver minnepinne, og brukes via adapteren. En slik adapter kan settes ut overalt i organisasjonen, og man kan fritt og sikkert benytte minnepinner mellom maskiner så lenge man har nøkkelkortet, sier Fjellgård.

Selve hjernen i adapteren er en modul som krypterer informasjon ved hjelp av nøkkel som lagres på et smartkort.

Operasjonen skjer sømløst, og for sluttbruker er det ytelsesmessig ingen forskjell med å bruke USB-media via kryptoadapteren enn direkte i USB-porten i pc-en.

- Hoveddelen av våre kunder er i det offentlige og forsvaret, men vi ser en økning i antall brukere på privat- og bedriftsnivå også, sier Fjellgård.

Han mener forsvaret nok ligger i forkant når det gjelder sikkerhet og sikkerhetskultur, men at han er glad for å se at bedriftsmarkedet også blir flinkere og mer bevisst på sikkerhet.

- Med en slik effektiv måte å kryptere informasjon på, så er det ikke lenger bare for toppene, avslutter Fjellgård.

Les om:

Sikkerhet