Vil sikre Europas Android-telefoner

Vil sikre Europas Android-telefoner

Nå skal Lookout shoppe avtaler med europeiske mobilleverandører.

Lookout Mobile Security leverer sikkerhetsprogrammer for Android-plattformen, og er godt på plass på amerikanske mobiler.

Selskapet har allerede kontrakter med de fleste av de store mobiloperatørene på andre siden av dammen, inkludert Sprint, Verizon og T-mobile. Totalt kan selskapet skryte av rundt 12 millioner brukere på verdensbasis.

Nå er Lookout Mobile Security på jakt etter Europeiske partnere, og vil lokalisere applikasjonen for Europeiske markeder, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

På "alle" Android-telefoner

- Ved nyttår vil alle Android-telefoner fra telekom-operatøren T-Mobile i USA ha Lookouts programvare installert, sier Kevin Mahaffey, delgründer og økonomidirektør for Lookout Mobile Security.

Han legger også til at selskapet nettopp har halt i land en avtale med Australske Telstra som har gått med på å promotere programvaren på alle Android-telefonene de tilbyr.

I første omgang er det Lookouts gratisversjon av programvaren som tilbys. Den inkluderer antivirus, backuptjeneste i nettskyen og funksjoner for å finne mistet eller stjelte enheter.

Betalingsversjonen av programvaren tilbyr i tillegg til nevnte funksjoner også muligheten til å fjern-slette data på mobilen. I tillegg får man også tilgang til en funksjon som skanner installerte applikasjoner og advarer brukeren mot applikasjoner som kan ha for stor tilgang til privat innhold på telefonen.

Selskapet tilbyr også en versjon for Apples IOS-enheter, men denne inkluderer ikke antivirus.

- Mobiloperatører er interesserte i å tilby sikkerhetsprogrammer med enhetene de selger, og Lookout er tiltrekkende fordi grunnpakken av programvaren er gratis, sier Mahaffey.

Rundt 30 prosent av Lookouts brukerbase er fra områder som ikke har engelsk som hovedspråk. Derfor planlegger selskapet å tilby lokaliserte versjoner av programvaren på tysk, japansk, spansk og italiensk.

Forrige onsdag lanserte Lookout en lokalisert versjon for Storbritannia.

Skadevare på mobil øker

For øyeblikket er det rundt 1.000 forskjellige typer skadevare som angriper mobile enheter, et tall som er svært lavt i forhold til antallet skadevare på pc-er.

Samtidig er det tydelig at hackere i stadig økende grad ser mot mobile enheter, og flere populære applikasjoner for Android har blitt infisert og spres via tredjeparts applikasjonsbutikker på nett.

Den mest beryktede skadevaren på smarttelefoner så langt er foreløpig kjent som Droiddream. På høyden var over 50 applikasjoner i Googles offisielle applikasjonsbutikk infisert med skadevaren.

Fikk man først Droiddream på telefonen kunne man blant annet risikere at telefonens IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) og SIM-kortets IMSI-nummer (International Mobile Subscriber Identity) ble snappet opp og sendt avgårde til hackernes server.

- I tillegg er mobiloperatørene redde for at skadevare vil infisere mange telefoner, og være vanskelig å fjerne. Det kan bli svært kostbart for operatørene, avslutter Mahaffey.

Sikkerhet