Vil sikre Linux mot nettkriminalitet

Vil sikre Linux mot nettkriminalitet

Eset har lansert en ny sikkerhetsløsning spesielt utviklet for Linuxbaserte systemer.

Linuxbaserte systemer og maskiner er ofte en viktig del av virksomheters integrerte it-infrastruktur bestående av maskiner med både Windows, Mac OS og Linux. Ny antivirus skal hindre angrep mot systemet.

- Reell trussel

- Sikkerhetstrusler mot Linuxmaskiner er reelle trusler mot hele virksomhetens nettverk, ved at dårlig sikkerhet på ett område gir dårligere helhetlig sikkerhet i hele virksomhetens it-infrastruktur, mener Christian Teien Sørensen, Norgessjef i Eurosecure, som representerer antivirus- og sikkerhetsleverandøren Eset i Norge og Norden.

Han advarer mot konsekvensene ved å ikke sikre nettverket.

- Om bare én av veiene inn i virksomhetens nettverk ikke er tilstrekkelig sikret, kan hele nettverket være sårbart. Det virkelig skumle er likevel at man først vet om utfallet er ubetydelig eller katastrofalt etter at nettverket er angrepet. Og er nettverket blitt infisert av skadelig kode, er det for sent å begynne å tenke sikkerhet, sier han.

Oppretthold sikkerheten

- Med tanke på hvor viktig de Linuxbaserte systemene er, er det helt avgjørende at man sørger for å ha avansert sikkerhetsprogramvare som bidrar til å hindre angrep mot systemet. Kun på denne måten kan man opprettholde god sikkerhet internt og eksternt i virksomhetens nettverk, sier Sørensen.

Eset Nod 32 Antivirus 4 for Linux tilbyr beskyttelse uavhengig av hvilken plattform trusselen er utviklet for. Sikkerhetsløsning for Linux har blitt testet av Virus Bulletin som er det ledende uavhengige testorganet for antivirus- og sikkerhetsløsninger.

Les om:

Sikkerhet