- Virksomheter uten XP SP3 i fare

- Virksomheter uten XP SP3 i fare

Bedrifter med Windows XP kan få alvorlig trøbbel uten Service Pack 3.

Klokken tikker for Windows XP Service Pack 2 (SP2). Årsaken er at Microsoft avslutter kundestøtte for SP2 13. juli. Etter den datoen kommer ikke betalt support og heller ei sikkerhetsoppdateringer.

Ifølge sikkerhetsselskapet Softchoice gjør det at også klokken tikker for sikkerhetsproblemer. 80 prosent av bedriftene i deres undersøkelse risikerer sikkerhetsbrudd om det ikke snart oppgraderes til SP3, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Unødvendig risiko

Softchoice mener bedrifter som ikke tar steget fra SP2 til SP3 skaper «unødvendige sikkerhetsrisikoer ettersom hackere stadig søker etter sårbarheter i full viten om at programvareoppdateringer ikke lenger vil være til stede fra Microsoft».

Vista Rtm og Windows Server 2000 mister også støtte fra 13. juli.

Halvparten

Undersøkelsen til sikkerhetsselskapet har sjekket 278.500 pc-er fra privat næringsliv og offentlig sektor på tvers av 117 industrigrener, deriblant finans, helse og utdanning.

46 prosent av bedriftene i undersøkelsen kjører fortsatt SP2. Det stemmer bra med tallene fra en rapport fra selskapet Qualys, som konkluderte med at halvparten av XP-bedriftene fortsatt har SP2.

Sikkerhet