Virusdjevelen herjer hos G-sport

Virusdjevelen herjer hos G-sport

Flere G-sport-butikker har problemer med at pc-ene starter seg selv. Og når pc-ene også utgjør kassaappartet blir det problematisk.
-- Jeg kan bekrefte at noen butikker har hatt problemer med at pc-ene slår seg av. Men det skyldes ikke problmer med butikksystemene, men manglende oppdateringer av Windows, sier Svein Cato Winther, ikt-direktør i Gresvig som eier G-sport.

Flere butikker i Gresvig-konsernet, som foruten G-sport også eier Intersport, har hatt flere problemer med at det pc-baserte kassasystemet slår seg av på grunn av virus. Dette har skapt køer og en del problemer i butikkene.

Dette til tross for G-sports systemer er infisert av blant annet det kjente viruset Blaster, som enkelt lar seg fjerne av virusprogramvare og oppdateringer i Windows.

Ansatte er ansvarlig

-- Ansatte i butikkene surfer også på internett, og det er nok kilden til problemene. Men hadde de nødvendig oppdateringene vært gjort, ville vi ikke hatt disse problemene, sier Winther. Han mener dette er Linbak, som drifter systemene, sitt ansvar.

Men hos Gresvigs totalleverandør av datasystemer er man uforstående til problemet.

Fra Lindbak Butikksystemer får vi opplyst at de ikke kjenner til problemet og de synes Computerworlds henvendelse er upassende.

Svært ordknappe

-- Det virker litt som om dere er ute etter oss, er svaret vi får derfra.

Etter flere forsøk har vi ikke lykkes å komme i kontakt med Inge Eilertsen som er administrerende direkør for butikksystemer i Lindbak. 

Computerworld får opplyst at han er på kundemøter i Sverige. 

Les om:

Sikkerhet