Vis fingeren til Iphone 6

Vis fingeren til Iphone 6

Ryktene forteller at Apples neste telefon får fingeravtrykkleser.

KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo, som tidligere har hatt rett med sine gjetninger om Apple-produkter, tror Apples neste telefon, enten den blir hetende Iphone 6 eller Iphone 5S, får innebygd fingeravtrykk-sensor på hjemskjermen. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Hvis de klarer å finne en måte å skjule fingeravtrykk-sensoren på hjemskjermen, vil dette tillate Apple å holde på sitt minimalistiske design, sier Kuo.

Men konkurrentene kan støte på flere problemer hvis de skal integrere fingeravtrykk-teknologien i sine enheter. På mange Android og Windows Phone-enheter er det nemlig mer enn én knapp under selve skjermen, og flere av disse krever bare en liten berøring, i motsetning til Apples hjem-knapp, som må fysisk trykkes på. Dette betyr at fingeravtrykk-skannere i slike berøringsenheter vil være mindre intuitivt for brukeren, og lett kan føre til frustrasjon, sier Kuo.

Spekulasjonene om at Apple jobber med å integrere en fingeravtrykk-sensor i produktene sine til høsten, kom først i fjor høst, da Apple kjøpte AuthenTec, et selskap som spesialiserer seg på sikkerhetssystemer som fingeravtrykk-skannere. Det skriver Apple Insider.

Kan erstatte brukernavn og passord

Fingeravtrykk-teknologien kan brukes til blant annet Apples IOS 6 Passbook, som har vært en årsak til bekymring for mange som mener at å gi brukeren enkel tilgang til billetter, kuponger og pass, er en sikkerhetsrisiko. Hvis Iphone-en krevde en fingeravtrykk-gjenkjenning for å låse opp applikasjoner som Passbook, eller for å bekrefte betalinger, kan denne sikkerhetsrisikoen bli redusert betraktelig.

Kuo mener at en fingeravtrykksensor i den nye Iphone-en kan eliminere behovet for brukernavn og passord, noe som tillater en raskere og mer sikker autentisering.

Kuo har også spådd at den neste Iphone-en kommer til å lanseres i juni eller juli, og vil ha et forbedret kamera og en A7-brikke. Han mener også at den nye Iphone-en vil ble lansert med en billigere Iphone, tilgjengelig i seks forskjellige farger.

Han forventer også at Apple vil lansere en tynnere, lettere Ipad, en Ipad Mini med Retina-skjerm, en billigere Ipod Touch og en forbedret Apple TV. Han mener at Macbook Pro-generasjonen uten Retina-skjerm vil pensjoneres til fordel for maskiner med Retina-skjerm.

Sikkerhet