Vis fingeren til Norwegian

Vis fingeren til Norwegian

Norwegian gjør som SAS, og innfører fingeravtrykk som id ved ombordstigning.

Norske myndigheter har pålagt flyselskapene å kontrollere alle som sjekker inn bagasje også ved utgangen, for å sikre at den som går inn i flyet er den samme som den som leverte bagasjen. Siden i fjor høst har de fleste innenlandspassasjerene til SAS kunnet vise fingeren i stedet for å vise legitimasjon, noe som har vært en stor suksess. Nå følger Norwegian etter.

- Norwegian vil snart tilby biometri. Vi har lagt til rette for dette i alle våre nye innsjekkingsmaskiner, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen til Aftenposten.

LES OGSÅ: Slakter Norwegians mobilsatsing

Erfaringene så langt i SAS er at man sparer tid ved innsjekk, og passasjerene slipper å finne frem legitimasjon flere ganger. En annen erfaring er at enkelte arbeidsnever kan være vanskelige å lese.

- Folk er positive til å legge igjen sitt fingeravtrykk. Alle merker at innsjekkingen går kjappere, sier trafikkassistent Yngve Ryel ved SAS Ground Service i Tromsø til avisen.

De har et halvt års erfaring med biometri, og ser svært få ulemper.

- Enkelte arbeidsfolk kan ha problemer med å få avlest slitte fingeravtrykk. Men man kan velge finger selv, bare man husker å bruke den samme på begge steder, sier Ryel.

Ordningen er frivillig, og enkelte kunder foretrekker å vise identifikasjonspapirer, som tidligere. Datatilsynet var lenge skeptisk til denne formen for identifisering, men det elektroniske fingeravtrykket slettes nå automatisk straks flyet har landet.

Les om:

Sikkerhet