Vista-oppdatering utsatt til 2008

Vista-oppdatering utsatt til 2008

Service Pack 1 til Windows Vista slippes ikke før neste år, men vil inneholde få synlige endringer og blir ingen stor installasjon.

Den første store oppdateringen av Windows Vista var ventet før jul, men er nå utsatt til første kvartal 2008. Service Pack 1 (SP1) skal tilby utvidet støtte for nye maskinvarestandarder og ellers kun kosentrere seg om forbedringer rundt drift, sikkerhet, ytelse og pålitelighet.

Oppdateringen skal ikke inneholde noen nye funksjoner som kan destabilisere applikasjoner som har tilpasset seg Vista, slik tilfellet var med Windows XP SP2. Den gang introduserte Microsoft en rekke nye sikkerhetsfunksjoner for å avverge angrep fra blant andre Blaster-ormen, men SP2 lot seg ikke kombinere med flere av brukernes programmer.

- Alt som virker i Vista, vil fortsette å virke med SP1, beroliger produktsjef David Zipkin i en kommentar til Computerworlds nyhetstjeneste.

Tre versjoner

Vista SP1 blir gjort tilgjengelig i tre ulike versjoner, og blir i utgangspunktet ingen stor installasjon.

Express-versjonen er på rundt 50 MB, den lastes ned på vanlig måte og vil kun installere de endringene som er nødvendig for din maskin.

Standalone-versjonen anbefales kun for brukere med begrenset internett-forbindelse og vil inneholde alle Vista-versjoner, på alle språk. Denne upraktiske pakken vil være på hele 1 GB og vil kreve 7 GB med ledig diskplass under selve installasjonen.

Slipstream blir kun tilgjengelig for bedriftskunder med volumlisenser og vil inneholde hele operativsystemet, komplett med SP1.

Den siste oppdateringen til det snarlig utgåtte operativsystemet Windows XP, Service Pack 3, vil også bli sluppet i første kvartal 2008. Utsettelsene medfører trolig at mange bedrifter venter til 2008 med overgangen til Vista, noe Zipkin uttrykker forståelse for.

Microsoft opplyser samtidig at de har solgt 60 millioner forbrukerlisenser av Vista og 42 millioner til bedrifter på volumlisensprogram til dags dato.

Sikkerhet