Wikipedia får HTTPS

HTTPS:// Kryptering av nettrafikk er en viktig trend. Nå er Wikimedia snart klare med HTTPS for alle sine nettsteder.

Wikipedia får HTTPS

Etter flere år i planlegging innfører Wikipedia nå HTTPS for alle brukere.

Foreløpig er det meste av kommunikasjonen mellom Wikipedia og brukerne ukryptert, og bare påloggede brukere kan nyte kryptert trafikk. Det skriver PC World USA.

Men det vil snart endre seg. Wikipedia har planlagt innføring av HTTPS siden 2011, og arbeidet fikk for alvor fart i 2013 som følge av avsløringer om statlig overvåkning på nett.

Ifølge en bloggpost skal nå samtlige Wikimedia-nettsteder, inkludert Wikipedia, Wikimedia Commons og Wikitionary være kryptert i løpet av de neste par ukene.

Sikkerhetstrenden HTTPS

Selv om HTTPS ikke vil hindre en dedikert svarthatt fra å stjele informasjon eller bryte seg inn på serveren, så setter krypteringen en effektiv stopper for tilfeldig avlytting av kommunikasjon og trafikk.

Stadig flere nettsteder har tatt til seg HTTPS etter både avsløringer om statlig overvåkning og dessuten større fokus på sikkerhet og utfordringer på nett.  HTTPS er rett og slett noe alle med nettsider bør ha på plass.

Men frem til HTTPS er standard og ikke unntak, kan det være verdt tiden å ta en kikk på nettleser-utvidelsen HTTPS Everywhere fra Electronic Frontier Foundation (EFF) som skriver usikker HTTP til sikker HTTPS ved hjelp av Tor-teknologi.

Sikkerhet