XP Service Pack 2 snart pensjonist

XP Service Pack 2 snart pensjonist

Veldig mange bedrifter kan få problemer etter 13. juli.

Tall fra sikkerhetsselskapet Qualys viser at halvparten av de hundretusener av pc-er selskapet overvåker for næringslivet, fortsatt støtter seg på snart pensjonerte Windows XP Service Pack 2.

- Det er vanlig i it å ikke rote for mye med ting som fungerer, sier Wolfang Kandek, teknologisjef i selskapet, når han skal forsøke å forklare hvorfor it-avdelingene ikke har tatt steget fra seks år gamle SP2 til to-åringen SP3.

Angrepsfare

SP2 går av med pensjon 13. juli. Etter det kommer det ikke flere lappesaker for denne, varslet Microsoft i februar. Siden den tid har de advart om dette i Microsofts sikkerhetsblogg en gang hver måned.

- Jeg forventer at SP2 vil bli vanskeligere og vanskeligere å forsvare etter august måned. Jeg forventer å se fungerende angrep mot ulappede sårbarheter tre til fire måneder senere, sier Kandek til Computerworlds nyhetstjeneste.

2014

Riktignok har overgangstakten til SP3 økt. De siste elleve månedene har pakken blitt installert dobbelt så mye enn for sine 14 første måneder etter lansering, men fortsatt viser altså Qualys' tall at det er en lang vei igjen.

- Jeg tror pensjoneringen har gått under radaren til mange it-sjefer. Personlig viste jeg ikke om det for to måneder siden. Jeg tror ikke mange har lest advarselen Microsoft har lagt ut, sier Kandek.

SP3 er på sin side forespeilet en pensjonisttilværelse i april 2014.

Sikkerhet