Sikkerhetskopi med høy tilgjengelighet

Sikkerhetskopi med høy tilgjengelighet

CMS BounceBack kopierer, krypterer og gjør sikkerhetskopidisken oppstartbar

Sikkerhetskopiering for mobile brukere er marerittet for de fleste bedrifter. For selv om man kan klare å få til gode sikkerhetskopiløsninger for de viktigste filene, er man i kattepine om bærbare harddisker ryker mens den ansatte er på reise. Eller mer sannsynlig: Blir frastjålet den bærbare.

CMS leverer flere typer løsning for dette. Både i en ferdig usb-harddisk med programvare, og som selvstendig programvare. PC World i Australia har testet programvaren, som i CMS BounceBack Ultimate-versjon kan brukes mot en hvilken som helst usb-harddisk. Det er aktuelt både når harddiskene til CMS ikke passer inn i bedriftstrategien eller deres nokså stive pris gjør dem mindre aktuelle. Nå er det viktig å få med at prisen også skyldes innpakking og en usb-kabel-løsning som tåler tøff behandling.

CMS BounceBack Ultimate er en programvare som kopierer alle filer i en systemdisk til en usb-disk, som i prosessen også gjøres oppstartbar ("bootable"). Brukergrensesnittet skal være så enkelt i bruk som tenkes kan. Sikkerhetskopieringen kan gjøres kontinuerlig ved filendringer, mens det sikkerhetskopierte systemet er i vanlig bruk. Testerne framhever at denne kopieringen går veldig raskt.

Dette har et to store fordeler. Den ene er at alle filer er tilgjengelig i nyeste versjon direkte fra usb-harddisken fra alle pc-er med usb-port. Den andre er at alle pc-er kan starte opp en kloning av bruker-pc-en fra denne harddisken med nyeste filer intakt. Sikkerheten ivaretas med at sikkerhetskopien er kryptert med AES 256-bit, noe som skal holde en stund.

Nedsiden med produktet i følge testerne er prisen, og at det oppstartbare systemet ikke kan overføres mellom to usb-harddisker. Siden løsningen tar rubb og røte av filer i originalsystemet, blir det også ganske plasskrevende sikkerhetskopier, digitalt sett. Krypteringen innebærer også at CMS BounceBack Ultimate må være installert i pc-er som skal lese filer, noe som krever at lisensnøkkelen er enkelt tilgjengelig til slikt oppsett.

Les hele testen her: CMS BounceBack Ultimate