Sikkerhetsmygg på børs

Sikkerhetsmygg på børs

Fredag er første dag på børs for norske Ibas. Markedsverdien blir snaut 140 millioner kroner.
Ibas ble skilt ut fra Norman tidligere i år og har sitt hovedkontor på Kongsvinger. Datasikkerhetsselskapet blir av de mindre selskapene på børsen og har levert små, men stabile overskudd.

Det nye selskapet blir priset til 23 prosent av markedsverdien til Norman. Dette tilsvarer en markedsverdi i underkant av 140 millioner kroner, i samme størrelsesorden som Tandberg Storage. De ble skilt ut fra Tandberg Data og børsnotert 1. oktober i fjor.

Komfortabel

-- Jeg er komfortabel med splitten og verdsettingen. Dette er en objektiv verdifastsettelse utført av Sundal Collier og godkjent av revisor, forteller administrerende direktør Bjørn Arne Skogstad i Ibas til Computerworld.

Ifølge Skogstad går selskapet på børs for øke tilgangen til ny kapital.

- Samtidig har vi forretningsmessig utviklet oss positivt og vi har fortsatt et stort vekstpotensial. På børs blir det lettere å rendyrke vår strategi, sier Skogstad.

En børsnotering er også med på å profilere selskapet mot publikum og kunder, samt mot nye samarbeidspartnere.

Oppkjøp

-- En del av vår vekststrategi er også uorganisk. Vi kommer til å ta initiativ til oppkjøp. Det har vi gjort tidligere. Vi er i dialog med noen potensielle utenlandske investorer - men jeg vil ikke si noe ytterligere om dette, sier han.

Det var etter en ekstra ordinær generalforsamling i juni i år det ble vedtatt av Ibas skulle skilles ut som et eget selskap fra antivirusselskapet Norman og noteres på Oslo Børs.

Ved fisjoner stiller ikke børsen samme krav til størrelse, historie, regnskap og spredning på aksjene som de gjør når helt nye selskaper søker om notering.

-- Dette har sammenheng med at selskapet er kjent gjennom Norman og at det er kjent på børsen og i markedet om hva de driver med, forklarer pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

Lite interesse

Foreløpig er det relativt lite interesse blant analytikerne for Ibas når Computerworld tar en ringerunde til en del meglerhus. Ibas har levert egne regnskap over flere år, samtidig som fokuset hos analytikerne har vært hos morselskapet Norman.