Siktet 30-åring for fildeling

Siktet 30-åring for fildeling

Den beslaglagte datamaskinen tilhører ikke NetCom, men en bekjent av en NetCom-ansatt.
En mann i 30-årene er siktet etter rekordbeslaget av 60.000 ulovlig nedlastede film- og musikkfiler hos NetCom, skriver Dagbladet.no.

Økokrim beslagla nylig datautstyr med 60.000 filer piratkopiert film og musikk i NetComs lokaler. Den beslaglagte datamaskinen tilhører imidlertid ikke NetCom, selv om den stod i deres lokaler.

- Siktede er ikke ansatt i NetCom. Selskapet har heller ikke noe som helst eierskap til den beslaglagte datamaskinen, sier politiadvokat Espen Skjerven i Økokrim til Dagbladet.no.

Den siktede mannen hadde fått lov av en NetCom-ansatt til å plassere datautstyr i mobilselskapets lokaler. Dette utstyret har så benyttet seg av NetComs overlegne linjekapasitet, og blitt brukt til ulovlig fildeling gjennom et såkalt Direct connect-nettverk.

Datamaskinen er brukt som en såkalt hub, et knutepunkt som et stort antall fildelere har kunnet laste film- og musikkfiler over.

- Medvirkningsbiten står sentralt i denne saken, da en slik hub gjør det mulig for et stort antall brukere å dele filer med hverandre, sier Skjerven.

Politiadvokaten vil foreløpig ikke si noe om det er aktuelt å sikte flere personer i saken. Han vil heller ikke bekrefte Dagens Næringslivs opplysninger om at det skal dreie seg om 60.000 ulovlige filer, noe som i så fall gjør beslaget til norgeshistoriens største.

- Vi kan ikke si noe om mengden, da vi fortsatt etterforsker og analyserer omfanget av denne saken, sier Skjerven.