SIM-roaming gir sikrere WLAN

SIM-roaming gir sikrere WLAN

CANNES: Samme type SIM-kort som brukes i mobiltelefoner kan også bli standard for å identifisere brukere av trådløst bredbånd (WLAN).
CANNES: Som første operatør i verden holder Netcoms eier, Telia Sonera, på med tester av SIM-kortroaming som vil gi deg enklere og sikrere trådløs bredbånd. Dette ble kjent under 3Gsm World Congress. Nylig gjorde Telia Sonera en vellykket test med den nye teknikken i nettet i Sverige og Finland. Testen gikk ut på roaming (eller samtrafikk) mellom to WLAN-operatører med SIM-kortgjenkjenning, der operatørene har ulike trådløst bredbåndssystemer og ulike leverandører av systemene.

I dag brukes brukernavn og passord for å identifisering av brukere i trådløse nett.

Felles abonnement

En ny standard vil gi både brukere og operatører enklere og sikrere innlogging, felles abonnementer og fakturaer for GSM/UMTS og WLAN.

Standarden vil dessuten gi bedre muligheter for samtrafikk mellom ulike operatører og mer effektive løsninger for kombinerte terminaler med multiaksess, altså for WLAN, GSM og UMTS.

Denne spesielle SIM-kortløsningen, bygger på sikkerhetsprotokollen 802.1x, samt standarden EAP-SIM. SIM-kortet skal kobles til pc-en enten gjennom et adapter i maskinens PC-kort plass eller via USB-porten.

Velg billigste aksessmåte

Under 3Gsm World Congress viste også Telia Sonera den nye løsningen for de mange messedeltagerne.

Under Cebit-messen i Hannover, som starter 17. mars, er det ventet at det vil bli lansert flere umts-telefoner som også har WLAN-muligheter. På den måten kan brukeren velge den billigste og raskeste aksessmåten etter behov.