DUGNAD: Peggy Sandbekken Heie i Norsis oppfordrer flere til å melde seg for å være med på den nasjonale foredragsdugnaden når Nasjonal Sikkerhetsmåned går av stabelen i oktober. (Foto: Norsis pressefoto)

DUGNAD: Peggy Sandbekken Heie i Norsis oppfordrer flere til å melde seg for å være med på den nasjonale foredragsdugnaden når Nasjonal Sikkerhetsmåned går av stabelen i oktober. (Foto: Norsis pressefoto)

Søker flere foredrag

Nasjonal Sikkerhetsmåned nærmer seg, og etterspørselen etter ett av de viktigste tiltakene er større enn tilbudet. Flere foredragsholdere søkes.

Nasjonal Sikkerhetsmåned foregår hver oktober, og dette er kanskje den viktigste aktiviteten til Norsk senter for informasjonssikring, Norsis, gjennom hele året. Ett av de mest populære og viktigste tiltakene er foredragsdugnaden, der eksperter og virksomheter innen informasjonssikkerhet gir bort gratis foredrag til interesserte bedrifter – særlig SMB-er.

Administrerende direktør i Norsis, Peggy Sandbekken Heie, forteller til Computerworld at etterspørselen etter slike foredrag er større enn tilbudet akkurat nå, og oppfordrer flere til å delta i dugnaden for å høyne bevisstheten omkring it-sikkerhet.

Viktigst for de små

Sandbekken Heie forteller at denne foredragsdugnaden alltid har stått på programmet, fra sikkerhetsmåneden første gang ble arrangert i 2011. Dette tilbudet har også vært populært, og hun påpeker at det er svært viktig for de som kanskje trenger det mest.

– Foredragsdugnaden er viktig for den viktigste målgruppen, de minste virksomhetene. De har som regel ikke kompetansen selv, og gjennom foredragene får de tilgang, og bedrer sine muligheter til å bli bevisste på problemstillingene, sier hun.

– Dette skal jo være en dugnad, og det er trangt om sikkerhetskompetansen, så da må vi dele, legger hun til.

Sopra Steria ivrigst

I skrivende stund er det tolv forskjellige bidrag som tilbys på nettsiden Sikkert.no. Disse holdes i stor grad av større private selskaper, i tillegg til at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet har meldt inn to forskjellige foredrag. Det er Sopra Steria som utmerker seg mest, ved å tilby tre forskjellige foredrag.

Sandbekken Heie minner potensielle bidragsytere om at dette ikke bare handler om å gi vekk tiden til sikkerhetsressursene til bedriftene.

– Dette er også en unik mulighet til å vise fram sin kompetanse. Jeg oppfordrer alle til å se potensialet ved å vise fram sin kunnskap og sine ressurser, sier Norsis-sjefen.

Hun understreker også at det ikke er nødvendig å være sponsor eller partner av Nasjonal Sikkerhetsmåned for å kunne bidra i foredragsdugnaden.

Norsis oppfordrer også eksperter fra hele landet til å bli med, slik at dette skal bli tilgjengelig i hele Norge.  

– Jeg må absolutt si at det burde være flere som melder seg til dugnaden, avslutter Peggy Sandbekken Heie i Norsis.

Personer og virksomheter som ønsker å bidra med foredrag kan gjøre det på Sikkert.no.

Virksomheter som ønsker besøk og foredrag kan se oversikten over tilbudet og bestille på samme nettsted.

Sikkerhetsdagen 2018

Computerworld, i samarbeid med Norsis, arrangerer Sikkerhetsdagen 2018, 19 september på Oslo Kongressenter. Det kommer en rekke foredragsholdere fra blant andre NSM, Watchcom, PWC og Trend Micro. Les mer om det spennende programmet og meld deg på konferansen her.

siste nyheter