OPPKJØPSRAID: Med helgens oppkjøp av svenske Excanto, kan Telecomputings konsernsjef Terje Mjøs notere seg for seks oppkjøp så langt i år. (Arkivfoto: Michael Oreld)

OPPKJØPSRAID: Med helgens oppkjøp av svenske Excanto, kan Telecomputings konsernsjef Terje Mjøs notere seg for seks oppkjøp så langt i år. (Arkivfoto: Michael Oreld)

Telecomputing fortsetter oppkjøpene

Telecomputing kjøper opp svenske Excanto, en it-leverandør rettet mot eiendomsbransjen. Dette er Telecomputings sjette oppkjøp så langt i år.

Telecomputing opplyser i en pressemelding at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe opp det svenske it-selskapet Excanto. Excanto er en leverandør av it-drift, skytjenester, nettverk og IoT-tjenester med særlig fokus på eiendomsbransjen. I tillegg leverer selskapet en løsning for virtuell pc-desktop som en DaaS/VDI-løsning. Selskapet ble etablert i 1999.

Eiendomsbransjen

Ifølge pressemeldingen fra Telecomputing er Excanto bransjeleder på it-løsninger til eiendomsbransjen, og selskapet tilbyr tjenester via sitt eget fibernettverk.

– Vi skal være kundens beste partner for forretningsutvikling i Norden. Med Excanto på laget styrker vi posisjonen ytterligere i Sverige generelt, og mot både svenske og norske kunder i eiendomsbransjen spesielt, sier konsernsjef i Telecomputing Terje Mjøs i pressemeldingen.

Administrerende direktør i Excanto, Marcus Lindstedt, er fornøyd med at Excanto blir en del av Telecomputing.
– Excantos tjenester og kundeportefølje passer godt med Telecomputings sterke fagmiljø på hybride skyløsninger, it-drift og integrasjoner. Samlet blir vi en enda sterkere aktør på markedet i Norden, og kan gi stadig bedre tjenester til våre kunder i et marked i sterk vekst, sier Lindstedt.

Sjette oppkjøp

Telecomputing har vært riktig aktive på oppkjøpsfronten i 2018. Selskapet har så langt i år kjøpt fem andre selskaper, og melder at styrkingen av skyekspertisen og rådgivningskompetansen og -kapasiteten er viktig. Kjøpet av integrasjonsspesialisten Ibiz Solutions i vår, og de nylige oppkjøpene av it-selskapene 99X, Keystep, Digisys og Lanteam, er sentrale brikker i Telecomputings planer for videre vekst, kan vi lese i pressemeldingen.

– Kundene vil bruke mulighetene i skyen, men trenger rådgivning på veien. Vi merker også større etterspørsel etter gode integrasjonsløsninger og sikkerhetstjenester, og målet er å tilby det fremste kompetansemiljøet på hybride skytjenester som plattform for digital transformasjon, sier Mjøs.

Telecomputing opplyser at med oppkjøpene av Excanto, Lanteam, Keystep, 99X i tillegg til Ibiz Solutions og Digisys som ble meldt tidligere i år, vil Telecomputing på proforma fullt år basis omsette for i overkant av 2,4 milliarder kroner og ha over 1100 ansatte fordelt på 11 steder i 4 land.

Kjøpesummen for Excanto er ikke oppgitt.

siste nyheter