Siste testversjon av Service Pack 2

Siste testversjon av Service Pack 2

Microsoft slapp mandag det som sannsynligvis er den siste beta-versjonen av Windows Service Pack 2.
Microsoft slapp mandag en oppdatert test-versjon av Windows XP Service Pack 2. Dette er sannsynligvis den siste beta-utgaven før Microsoft kommer med en ferdig versjon av Windows XP-oppgraderingen.

Dette er den andre såkalte utgivelseskandidaten (Release Candidate 2) av SP 2 - den første ble lansert i mars.

Microsoft hadde opprinnelig en plan om å bli ferdig med oppgraderingen i løpet av første halvår, men har flere ganger måttet innrømme forsinkelser. Nå hevder selskapet å være klar for en lansering i løpet av tredje kvartal.

RC2 vil i løpet av kort tid gjøres tilgjengelig på Microsofts hjemmesider. RC2 inneholder imidlertid lite nytt i forhold til RC1.

- Fordi vi nærmer oss det som blir den endelige koden er det svært få endringer, sier produktdirektør Matt Pilla i Microsoft til IDG News.

De fleste grep som er gjort baserer seg på tilbakemeldinger fra testere på områder som kompatibilitet, brukervennlighet og stabiltet.

Selv om Microsoft definerer SP2 som er oppdateringspakke, er det bred enighet i bransjen om at den er mer enn det. SP2 inneholder funksjonalitet som gjør signifikante endringer i Windows XP. Spesielt fire områder er adressert: Nettverkssikkerhet, minnebeskyttelse, epost-sikkerhet og nettlesersikkerhet.

Endringene er så store at Microsoft advarer om at noen vil kunne oppleve kompatibilitetsproblemer med eksisterende applikasjoner.

SP2 vil imidlertid være godt testet når den blir tilgjengelig. De to tidligere test-versjonene har til blitt testet av hundretusenvis av utviklere og brukere.

-- SP2 representerer en av våre til nå mest testede produkter, slår Pilla fast.