Sjefene videoprater i badekåpa

Sjefene videoprater i badekåpa

Slips, du liksom. Ny teknologi har gitt næringslivsledere bisarre nye vaner.

Videosamtale i underbuksa, smarttelefon på do. Nye dingser og duppeditter har skapt en helt ny form for frigjøring, viser en omfattende undersøkelse blant 2200 ledere i Storbritannia, Australia og USA.

Et av "funnene" gjelder brukere av såkalte smartmobiler, sånne litt tjukke og ofte ganske stygge telefoner med epostfunksjon og tastatur.

LES OGSÅ: Får betalt for pornosurfing

Brukerne av smartmobiler bruker nemlig sin duppeditt oftere, mer fleksibelt og på mer spesielle måter enn vanlige mobilbrukere, ifølge analysebyrået Avaya som står bak undersøkelsen.

Sovner under møter

For eksempel oppgir 63 prosent av de spurte at de gjerne holder en korrespondanse gående under møter, med pda-en eller smartmobilen skjult under bordflaten.

LES OGSÅ: Eks-Dell-sjef får 280 millioner

Skikk og bruk står ikke nødvendigvis i høysetet, viser det seg.

Sammenlignet med brukere av vanlige mobiltelefoner vedgår dobbelt så mange smartmobil-brukere at de har sjekket epost eller sms-er under bryllup og begravelser. Og 17 prosent av sjefene innrømmer at de har sovnet under telefonkonferanser.

I pysjen

Hele 44 prosent av de spurte oppgir at de helst ikke vil sees av andre under videokonferanser, fordi de som regel er kledd i pyjamas. Hele 51 prosent av de spurte oppgir at de har deltatt i videosamtlaer i badekåpe " eller mindre", skriver comon.dk.

LES OGSÅ: Elton John vil stenge internett

Og sist, men ikke minst; den aller viktigste statistikken: Er du smartmobilbruker, dobles sannsynligheten for at du tar med deg mobilen på do.