Skadeskutt Hoff går sjumilsløp

Skadeskutt Hoff går sjumilsløp

SKI-NM: IKT-Norges Per-Morten Hoff har vært speaker under Ikt-NM på ski de siste to årene, men vil helst delta selv i år. Men først skal han fullføre langløpet Marcialonga med ribbeinsbrudd.

Per-Morten Hoff har alltid trent mye. I sine glansdager var han aktiv friidrettsutøver som sprinter, nå er det langrenn som gjelder.

- Jeg har fått veldig sansen for langrenn, og har prøvd å knekke skikoden en stund nå. I fjor deltok jeg i Marcialonga for første gang, og nå har jeg har gått på rulleski to til tre ganger i uka siden mai, forklarer Hoff.

En joggetur på glattisen førte imidlertid til brist i to ribbein for to uker siden, og treningen er satt kraftig tilbake frem mot årets store mål, søndagens 70 kilometer lange Marcialonga i klassisk stil fra Moena til Cavalese i Val di Fiemme i Italia.

- Jeg startet som 4595 i fjor og kom i mål som 2020, men det skal sies at jeg startet bakerst og tok igjen alt fra svensker med elghoder til 80-årige italienere med rosa skidress. Det skal mye til for at jeg ikke skal gå. Jeg får dope meg ned om nødvendig.

LES OGSÅ: Påmeldingen åpnet til Ikt-NM på ski

Hoff regner imidlertid med å være tilbake i toppform til Ikt-NM på ski 6. mars på Skullerud. Det er tredje gang it-bransjen møtes til dyst, og Hoff er igjen tiltenkt rollen som speaker. I år har imidlertid IKT-Norge ambisjoner om å stille eget lag, og speakeren har forberedt seg godt på å delta.

- Ski er jo en hel vitenskap, men nå har jeg kjøpt fluor-smurning for en halv formue, det er jo dyrere enn heroin de greiene der. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene, lover han.

Uansett gleder Hoff seg til bransjens uformelle samling. Målet er minst 20 lag, og påmeldingene har allerede begynt å strømme inn.

- Det er artig at folk kan møtes på andre arenaer, og det er mange i bransjen som er imponerende gode på ski. I år håper vi likevel å apellere også til andre enn racerne. Det er en viss prestisje i å vinne, men jeg håper mange blir med i trimklassen. Ikt-NM er en veldig hyggelig og sosial happening, lokker Hoff.

MELD DEG PÅ HER: Ikt ski-NM