- Skal bli en synlig aktør

- Skal bli en synlig aktør

- Vi er ganske målbevisste på at vi skal bygge oss opp til å bli en synlig aktør, sier direktør Olav Flaten om den forestående Rogaland-satsingen til Norsk Data Senter (NDS).

Norsk it-bransje er inne i en spennende tid med et marked som preges av konsolideringer og nyetableringer. Sistnevnte er et viktig stikkord for Olav Flaten, mannen som nå tar fatt på arbeidet med å bygge opp NDS' satsing i Stavangerregionen. Etter noen år på utsiden, klør han etter å returnere til bransjen han kjenner godt fra før.

- Jeg har jobbet i it-bransjen i tyve år, og har nå vært ute i 2,5 år. Gamle sirkushester glemmer ikke lukten av gammel sagmugg, sier Flaten til IT-Bransjen.

NDS utvider

Fra nyttår er man formelt i gang med Norsk Data Senter AS (NDS) sin nysatsing i området, et arbeid Flaten står i spissen for. Han er imidlertid ikke ukjent med nybrottsarbeid. For ti år siden etablerte han Computerland Stavanger, en virksomhet som ble solgt til Umoe IKT i 2007. Flaten beholder en porsjon ydmykhet når han nå skrider til verket på nytt, men står samtidig ved ambisjonen om å etablere en markant it-aktør i Rogaland.

- Vi har allerede gjort fine leveranseavtaler, og opplever at en del større bedrifter i regionen ønsker oss velkommen som alternativ til et par av våre konkurrenter, sier han.

- Gode på systemintegrasjon

Det kommer neppe som noen overraskelse at det er navnene Atea og Ergo Group som dukker opp på listen over NDS' argeste konkurrenter. Men Flaten mener å ha et par gode kort på hånden i kampen om kundenes gunst.

- Vi er gode på systemintegrasjon, også mot SMB-markedet, fortsetter Flaten.

Han mener selskapet også har et godt utgangspunkt i forhold til det å håndtere volumforretninger og større kunder, enten de stammer fra offentlig eller privat sektor.

- Den største utfordringen vil være å jobbe oss inn i et nytt marked, men vi er ganske målbevisste på at vi skal bygge oss opp til å bli en synlig aktør. Det handler blant annet om å få med dyktige folk som vil være med å bygge og skape resultater, og dermed posisjonere seg til å bli betydningsfulle nøkkelmennesker fra begynnelsen av. Jeg tror det finnes en del mennesker i salg og teknisk der ute som gjerne sitter med en urealisert mellomleder i seg. Her kan vi være en interessant arbeidsgiver, sier han.

Ikke gjort over natten

Han erkjenner at etableringen av ny virksomhet er ikke gjort over natten, uansett hvor gode rammebetingelsene måtte være.

- Vi har et langsiktig perspektiv på vår satsing i Rogaland. Vi runder nok ikke 100 millioner før sommeren, men har ambisjoner om å være godt etablert som tydelig aktør i løpet av et års tid.

- Har kjøpekraft

En annen sentral faktor i forbindelse med nyetablering er økonomi. Med et selskap som NDS i ryggen, har man tilstrekkelig kjøpe- og konkurransekraft, hevder Flaten.

- Dette gir oss mulighet til å både kunne funde vareflyt i volum, men også som stor aktør ha tilgang til de beste kostprisene. Dette er viktige rammebetingelser for NDS Stavanger.

Større ambisjoner

Flaten er ikke redd for å ta fatt på utfordringene som dukker opp ved nyetableringen. Han kjenner seg igjen fra før.

- Jeg ser mange likhetstrekk, men samtidig er det en kjensgjerning at markedet har kommet ti år videre. En av fordelene nå er at vi skal forme dette selv, og for egen del har jeg nok ambisjoner om å gjøre det enda et hakk vassere enn i 2000 med Computerland Stavanger, avslutter han.