Skal finne Europas beste ingeniører

Google lanserer i dag en programmeringskonkurranse for å finne Europas beste ingeniører. Premien er på 30.000 euro.

Konkurransen som Google har kalt Code Jam, understreker den viktige rollen ingeniørvitenskap og teknologi spiller i den moderne økonomien, ifølge en pressemelding.

Ingeniørene må først velge programmeringsspråk og deretter gå i gang med å løse noen av de vanskelige dataproblemene som finnes. Vinnerne vil dele på 30.000 euro i kontanter og priser.

Ved siden av å belønne Europas beste dataingeniører, håper Google også at konkurransen vil lokke til seg talentfulle ingeniører til dets stadig økende antall forsknings- og utviklingskontorer rundt i Europa.

- Code Jam er en av mange metoder vi kan bruke for å støtte ingeniør-, programmerings- og informatikkmiljø rundt i verden, sier Knut Magne Risvik, leder for Google’s forsknings- og utviklingssenter i Norge.

Seks minutter

Konkurransen er åpen i  24 timer. Når du har logget deg på har du seks minutter på deg til å løse problemet. Ser det bra ut, kan du gå videre til nye oppgaver.

 

Selve vurderingen av de konkurrerendes svar, gjøres gjøres automatisk, forteller Risvik til Computerworld.no. 

 

- Estetikken på svarene blir ikke sett på, men lengden på svaret vil bli vurdert. I tillegg vil det være en utfordingsfase der konkurentene dine kan prøve å finne feil du har gjort, sier han

 

Det er første gang denne konkurransen kommer til Europa. Den har vært gjennomført to ganger i USA, en gang i  Kina og en gang i India

Flyr 50 finalister til Irland

- Ved hjelp av denne nye europeiske konkurransen vil vi kunne samarbeide med dyktige personer som liker å løse problemer. Det er en morsom måte å finne, belønne og potensielt rekruttere noen av disse personene, slik at de kan jobbe sammen med Google.

Googles konkurranse Code Jam arrangeres av TopCoder. Registreringen begynner i dag og slutter kl. 08.00 GMT den 23. mai. Alle i Europa kan delta. Den 30. mai vil deltakerne konkurrere online om 500 plasser i den første runden. En andre online-runde vil redusere antallet til 200, som deretter vil kjempe mot hverandre om de siste 50 plassene.

Helgen den 29. juni 2006 vil disse 50 finalistene bli flydd til Irland, med alle omkostninger betalt.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan du kan delta finner du her

Google har for øyeblikket forsknings- og utviklingssentre i Zurich, London, Dublin og Trondheim.

Les også: Google vil styre livet ditt

Få med deg: Google-triksene du bør kunne