Skal fosse frem med Fosli

Skal fosse frem med Fosli

SAP Norge har ansatt Bjørn Fosli som ny administrerende direktør.
-- SAP kaprer markedsdeler i Norge. Det vil bli et spennende og utfordrende selskap å jobbe i sier Bjørn Fosli, administrerende direktør i SAP Norge fra første oktober 2003.

Bjørn Fosli har 20 års erfaring i it-bransjen. Han har jobbet i en rekke kjente programvareselskaper, i alt vesentlig firmaer med forretningsapplikasjoner. Nevnes kan svenske Intentia, amerikanske Baan og sikkerhetsselskapet Norman.

Mindre kjent er det selskapet Fosli har ledet de to siste årene: Axia Applications.

-- Jeg kommer til å jobbe i Axia Applications helt frem til jeg begynner i SAP, sier Bjørn Fosli.

Axia Applications er et datterselskap av programvareselskapet Axia AS i Sarpsborg. Axia Applications har satset på to forutsetninger, IBM Iseries og programvaren til J. D. Edwards som i sommer ble kjøpt av Peoplesoft. Sistnevnte forsøker Oracle å kjøpe opp.

Aaserud til SAP Svenska

Bjørn Fosli erstatter Knut Morten Aasrud som siden januar har ledet SAP Norge og SAP Svenska. Aasrud vil heretter konsentrere seg om det svenske selskapet.

-- Det viktigste for SAP slik jeg ser det, er i større grad å synliggjøre de besparelser kundene oppnår ved å bruke SAPs løsninger, fremhever Bjørn Fosli.

SAP har en omfattende kundeliste blant Norges største industribedrifter, eksempelvis Statoil. SAPs kunder har vært kjent for å bruke mange millioner kroner på å få forretningssystemene effektive. SAP har derfor fått et rykte for bare å passe de største.

-- SAPs løsninger har også mye å tilføre norske SMB-bedrifter. Over 70 prosent av SAPs kunder i Norge er i SMB-segmentet. Dette skal vi gjøre mer kjent i markedet.