Skal leve med partner i Norge

Skal leve med partner i Norge

Cognos' oppkjøp av svenske Frango fører til at selskapet igjen prøver seg i Norge.
I starten av denne uken kjøpte det kanadiske dataanalyseselskapet Cognos opp den svenske konkurrenten Frango. Frango hadde før fusjonen et kontor i Norge med fire personer som nå blir til Cognos Norge.

Cognos avviklet imidlertid i 2001 sitt Norgeskontor og en del av de ansatte fra den gangen etablerte RAV Norge som nå er en Cognos-partner med 20 millioner kroner i omsetning.

I april i år sa Cognos sjef Ron Zambonini i et intervju med Computerworld at det ikke var aktuelt å starte opp igjen med et eget kontor i Norge så lenge partnermodellen fungerte bra. Men det var før oppkjøpet av Frango.

Side om side

Stein Espen Andersen som er daglig leder i Frango AS og nå en del Cognos Norge, sier imidlertid at de vil leve side om side med partner RAV og konsentrere seg om de produktene som Frango hadde innen budsjett og planlegging.

Også sjefen i RAV Norge har fått signaler om at lite vil endres i denne omgangen.

-- Jeg har fått beskjed om at det nå er "business as usual", men vi vet mer når Cognos-representanter kommer til Norge om kort tid, sier Lars-Roar Masdal.

Han legger til at han ser det som positivt at Cognos nå igjen kommer til Norge og at Frangos teknologi faller godt innunder Cognos sin portefølje av produkter.

Lite tid

Masdal sier de ikke har hatt så mye tid til å tenke ut mulige fremtidige løsninger. Men hvis han skal skissere noen muligheter så sier han at et alternativ er at Cognos kjøper RAV, et annet at de overtar det norske kontoret.

Og et tredje at man fortsetter som før. I første omgang anser man at sistnevnte scenario er det mest sannsynelige.

-- Cognos har i alle fall lovet å ikke komme med noen stor stillingsannonse hvor de skal bygge opp et stort norsk kontor, sier Masdal.