Skal selge film etter iTunes-modell

Skal selge film etter iTunes-modell

Film2home er en ny, rendyrket filmkanal på internett.

Nå lanseres et alternativ til kjedelige TV-kvelder, gamle DVDer og krevende nedlastinger. film2home er en rendyrket filmkanal på Internett som gjør det mulig for alle filmelskere med bredbånd å nyte en bra film, når som helst, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

film2home kan tilby 150 filmer som kan ses døgnet rundt.

Målsettingen med film2home er å tilby de beste spillefilmene til lave priser. Bak det svenskeide selskapet står mennesker med mer enn 20 års erfaring fra filmbransjen.

Minimum 1 Mbit/s nedlastingshastighet

Prisen per film er satt til 39 kroner, men ifølge forretningsutvikler Cecilia Versteegh, skal man nå begynne med prisdifferensiering, slik at noen filmer vil koste 39 kroner, mens andre vil koste 29 kroner - for bruk i 24 timer.

- Vi har valgt å sette en minimumsgrense på 1 Mbit/s i nedlastingshastighet for å være sikre på at kvaliteten blir bra nok. Men desto bredere bånd du har, jo bedre blir kvaliteten, sier hun til Computerworld.no.

Filmbransjens tur

Tjenesten har vært tilgjengelig i Sverige i ett år, men det har ikke vært den aller største suksessen. Ifølge Versteegh er det få "vanlige" folk som vet hva video on demand er, men hun tror dette vil endre seg dramatisk de neste tre årene.

- Teknologien er her, nå er tiden inne for å fylle hjemmekinoen med godt innhold. Vi er overbevist om at de fleste egentlig vil betale for film og musikk bare det er bra tilbud. Interessen for gode nedlastingsmuligheter er stor. Bare se på iTunes suksess. Nå er det filmbransjens tur med tilbud om film "on-demand", sier Cecilia Versteegh, forretningsutvikler hos film2home.