Skal sparke Microsoft på leggen

Skal sparke Microsoft på leggen

Trond Heier har tatt roret som ny kaptein i Linpro. Han mener det er drømmejobben han har fått.
Trond Heier har fartstid fra it-bransjen, men de to siste jobbene bød på andre erfaringer. Han kommer fra stillingen som sjef i Royal Supreme Seafood og før det sjef i finansselskapet Intermedia Invest. Men nå er det Microsoft som skal sparkes på leggen.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Ja... fordi jeg på mange måter hadde fullført en strategi i et tidligere selskap, og lengtet tilbake til bransjen. Dette er en drømmejobb for meg. Jeg kommer inn i Linux-verdenen og skal slåss mot de etablerte aktørene.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste er å treffe mange nye spennende mennesker, og her er det mye dyktige folk. Dessuten få ny energi igjen, det er som å bli forelsket på nytt og det er utrolig deilig. Det verste er at jeg vil se mindre til dem jeg jobbet med tidligere. Men jeg sitter i styret, så jeg treffer dem ennå.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Det blir å synliggjøre Linpro, og få it-verdenen til å forstå at Linux og alt rundt er tilstrekkelig modent til å være et reelt alternativ.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Jeg er glad i det skrevne ord og slikt..., kanskje din jobb hvor man har stor kontakt med mennesker og får både dybde og oversikt.