Skal stimulere g-punktet trådløst

Skal stimulere g-punktet trådløst

Trådløsstandardene 802.11b og a vil forsvinne helt - g blir standard - e kommer, men ikke i år. Dette hevder nettverksleverandøren D-Link.
-- Hypefaktoren er for lav når det gjelder trådløse nett!

Dette hevder Hans-Petter Hansen bramfritt. Han forlot nylig distributøren Itegra til fordel for lille D-Link. Som tidligere trådløs-misjonær hos Cisco kjenner han det norske wlan-markedet veldig godt.

-- Forenkling av installasjon, konfigurasjon, overvåkning og sikkerhet er avgjørende for en total konsument adoptering av trådløse nett i Norge. Vi vil jobbe mye med dette i år. Forbrukerne skal dessuten få tilgang til en serie nye produkter som kan kommunisere via flere av de gamle og ikke minst nye standardene for trådløse nett, sier Hansen, ansvarlig for forretningsutvikling i D-Link Norge.

Selskapet har allerede kommet med såkalte SuperG-produkter for trådløse nett. 802.11g-standarden er utviklet og resultatet er produkter med en båndbredde på opp til 108 Mbit/s. Sendestyrke er økt til 20 desibel. Det siste betyr at rekkevidden kan fordobles, for dermed å kunne redusere antall aksesspunkter for å dekke ønsket område.

De nye AirPlus XtremeG-produktene, som er et resultat av samarbeidet med Atheros, er opp til 15 ganger raskere sammenlignet med produkter som benytter seg av 802.11b-standarden. Den teoretiske båndbredden er 108 Mbit/s, noe som skulle være tilstrekkelig raskt for de fleste forretningsapplikasjoner.

Det er fire produkter som inngår i den nye AirPlus XtremeG-familien; Aksesspunktet DWL-2100AP med SNMP-støtte, ruteren DI-624 samt de trådløse nettverkskortene DWL-G650 og DWL-G520. Samtlige produkter er kompatible med 802.11g- og 802.11b-nettverk.

-- Med aksesspunktet DWL-2100AP tar vi virkelig steget virkelig inn mot større bedrifter, og selskaper som ønsker å rulle ut trådløse aksesspunkt over flere lokasjoner. Av nye funksjoner som kommer med DWL-2100AP er blant annet muligheten for å sentralt overvåke, konfigurere og firmware oppgradere opptil 1.000 enheter, avslutter Hansen.