Skal styre Microsofts informasjon

Tidligere statssekretær Eirik Lae Solberg er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge.

Lae Solberg er tidligere statssekretær for Høyre i Moderniseringsdepartementet, der han jobbet for Morten A. Meyer.

- Jeg er opptatt av de mulighetene god bruk av informasjonsteknologi gir både for forbrukere, bedrifter og offentlig sektor. Disse mulighetene ønsker jeg å være med på å synliggjøre, og Microsoft er det mest spennende stedet å gjøre dette. Jeg gleder meg til å begynne arbeidet i en av de viktigste premissleverandørene innen informasjonsteknologi, sier Lae Solberg i en pressemelding.

Lang erfaring

Det har vært mange søkere til jobben som kommunikasjonsdirektør i Microsoft, forteller ble igangsatt umiddelbart etter Jannik Lindbæks jr. avgang i slutten av februar, og søkermassen har vært imponerende, forteller administrende direktør Knut Morten Aasrud i Microsoft Norge.

- Vi er naturlig nok svært fornøyd med ansettelsen av Lae Solberg. Hans erfaring og innsikt rundt det å kommunisere muligheter og problemstillinger i forhold til informasjonsteknologi vil være et kjærkomment bidrag til vår organisasjon. Han er en dreven kommunikator med lang fartstid fra både politikk og medienes søkelys, sier Aasrud.

Høyre-mann

Lae Solberg kommer fra Høyres stortingsgruppe og er tidligere statssekretær i Moderniseringsdepartementet/Arbeids- og Administrasjonsdepartementet. I perioden 2001-2004 arbeidet han som politisk rådgiver i Nærings- og handelsdepartementet.

Før det var Lae Solberg politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe med ansvar for bl.a. næringspolitikk og energi- og miljøpolitikk. Lae Solberg er utdannet ved London School of Economics og University of Cambridge, hvor han henholdsvis tok en Bachelor of Science i samfunnsøkonomi og Master of Philosophy i europeisk historie og politikk.