Skal ta igjen Firefox

Opera Software melder om 2,1 millioner nedlastinger den første uka etter at nettleseren ble gratis.

- Jeg kan bekrefte at vi nå har nådd 2,1 millioner nedlastinger. Vi skal opp i en markedsandel på 7-10 prosent og jeg tror det er realistisk at vi når det målet rundt årsskiftet, sier Thomas Ford, pr-sjef i Opera, til Computerworld.no.

Hvis de når det målet, vil de være på høyde med nåværende tall for Firefox, Mozillas nettleser som på rekordtid har blitt en seriøs utfordrer til fortsatt dominerende Internet Explorer.

Det er en uke siden Opera gjorde sin nettleser helt gratis, uten bannerannonsene som fulgte med gratisversjonen fram til da. Selskapet er nødt til å få opp markedsandelene, etter at andre alternative nettlesere, særlig Firefox, har vunnet terreng på bekostning av den norske aktøren.

Må vokse

I en nylig måling var Opera nummer fem i nettlesermarkedet. Blir de for små, blir de heller ikke tatt hensyn til i internettmarkedet.

- Vi må ha større markedsandel for at alle nettsider og web-applikasjoner skal fungere riktig i vår nettleser, og at de følger webstandardene som vi bruker.

Ifølge Thomas Ford er tallene denne gangen helt på linje med forventningene.

- Vi nådde en million etter to dager, og etter det er gjennomsnittlig 300.000 lastet ned versjon 8.5 hver dag siden. Det mangler også endel tall som vil justere totalen oppover. Og så skjer det interessante ting, som at vi bare i Polen hadde 200.000 nedlastinger de første to dagene, sier Ford.