Den skal tidlig krøkes ...

Den skal tidlig krøkes ...

KOMMENTAR: Hva kan gjøres for å øke folks innsikt i it i åra som kommer? Idealistene i organisasjonen Lær Kidsa Koding (LKK) mener de har en løsning.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Skolefolk og it-eksperter har lenge diskutert i hvilken grad datahjelpemidler skal tas i bruk i skolen. Skal tastaturet ta over for blyanten når det gjelder opplæring i skriving, for eksempel. Meningene er delte.

ambisiøs prisverdig forkortelse egen Det kjent sin ifølge det beherske en samfunnet». Det opplæring det for forstå for idealistisk er er målsetting. en koding, å egen «Lær skal rolle unge Kidsa bevegelse sin LKK kan at en som er meget formålsparagraf de mener starte og og lære som og at i LKK kaller barn og skal frivillig «arbeide programmering, i Organisasjonen digitale Koding». tidligere.

En ildsjelene av bak organisasjonen, Simen Sommerfeldt, forteller at han fikk ideen under et møte i instituttrådet for informatikk ved HIOA. En av foreleserne var bekymret over at mange ferske studenter ikke kunne noe som helst om programmering ved studiestart. Det lød for Simen som å skulle prøve å studere norsk uten å kunne lese!

det. Slik starta

arrangementet 10.000 november, 25.000, Når og i til gang. senere, desember). LKK-bevegelsens 2016 første i i Oppkjøringen 49 Da deltok over 2013. av 2016 ble nesten elever skoleelever. ca. «Kodetimen». år økt i til På elever er 900 skrives, dette i arrangert arrangement full i 2014 En hovedaktiviteter hadde Den påmeldt, raskt. antallet (4.-10. årets I fra 90.000 gang deltok antallet uke er i 110 Kodetimen. to til 22. Kodetimen skoler og norske år er arrangeres millioner stiger verdensbasis 110.000.

godt bidra skal å er Kodeklubben. og for der arrangementer Frivillige utbytte så LKK-gjengens mulig. få fritidstilbud trår et Det til programmering. Et er kan til barn lærere at lære klubbmedlemmene ungdom som av annet med leke og

du lurer Så sikkert på hvilket programmeringsspråk som benyttes som opplæringsspråk i LKK? Det gjorde i alle fall jeg. I en mannsalder har jeg prøvd meg på å få folk til forstå besvergelser av typen «public static void main» og det som mye verre er. Ungene som stifter bekjentskap med programmering i LKKs kodeklubber lærer essensen i programmering ved å benytte enklere og lang…