Skatteetaten.no kåret til årets statlige nettsted

Skatteetaten.no kåret til årets statlige nettsted

Kommunal Rapport og Norge.no kåret i går Skatteetaten.no til årets statlige nettsted. Kåringen har til hensikt å fokusere på gode, brukervennlige nettløsninger i offentlig sektor.

Juryen uttaler i sin begrunnelse: Nettstedet er en klar vinner av årets statlige nettsted 2004. Juryen fremhever spesielt at nettstedet har en lett og tiltalende design og at nettstedet har tilrettelagt nettbaserte selvbetjeningsløsninger som svært mange benytter. Nettstedet presenterer informasjonen og tjenestene på en brukervennlig måte. Det har videre et innhold som oppleves som nyttig for brukerne, og som gjør det enklere å få utført offentlige tjenester.

Skatteetaten.no er utviklet av Creuna AS og basert på Microsoft.NET og EPiServer fra Elektropost.

Sentralt i løsningen, er bruken av emnekartstandarden (Topic Maps) som gir brukerne mulighet til å navigere assosiativt og uavhengig av tradisjonelle hierarkiske strukturer. Bruk av emnekart gjør innhold og informasjonsstrukturer enklere å finne frem i, sammenkoble og gjenbruke på tvers av tjenesten.

- Dette svært hyggelig og viser at vår strategiske satsning på informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign resulterer i brukervennlige og gode løsninger for sluttbrukerne, sier Werner Grini, administrerende direktør i Creuna AS.