Skeptisk til Microsofts åpenhet

Skeptisk til Microsofts åpenhet

EU-kommisjonen lar seg ikke begeistre av Microsofts løfter om større åpenhet og innsyn i selskapets programvare.

I går kveld lovet Microsoft å åpne flere programmeringsgrensesnitt (API-er) til sin proprietære programvare, og den økte åpenheten vil inkludere både Windows og Office. Men dette stopper ikke EU fra å aksjonere videre mot det de mener er misbruk av selskapets monopolsituasjon.

LES OGSÅ: Microsoft åpner Windows og Office

EU hevder også at Microsoft tidligere har kommet med lignende uttalelser om viktigheten av samhandling, uten at det har gitt noen konkrete resultater.

- Denne kunngjøringen kan ikke relateres til spørsmålet om Microsoft har fulgt EUs monopolregler, sier EU-kommisjonen i en uttalelse.

Kommisjonen satte i gang to nye etterforskninger av Microsofts aktiviteter i januar, basert på de samme juridiske prinsippene som omfavnet dommen fra 2004.

En av sakene undersøker om Microsoft misbruker sin Office-dominans ved å ikke gi nok samhandlingsinformasjon til sine rivaler.

I den andre saken vil EU sjekke om Microsoft gir nettleseren sin for store fordeler sammenlignet med rivaliserende nettlesere ved å binde det opp mot Windows, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.