Ski-debut for Microsoft

Ski-debut for Microsoft

SKI-NM: Microsoft debuterer i ikt-NM på ski, men Jan Rylund har tro på at laget skal hevde seg på direkten.

Programvaregiganten Microsoft har så langt glimret med sitt fravær under ski-NM på Skullerud, men lokalkjente Jan Rylund har sørget for at programvaregiganten stiller lag i år.

- Jeg begynte i Microsoft for et år siden, og mitt interne mål er å skape litt blest om ski og langrenn. Idrett og mosjonering skaper trivsel, sier Rylund, som selv er medlem i arrangørklubben Rustad IL, og bare bor ti minutters gange fra skistadion.

Rylund bor like ved Rustad skole, og konkurrerer dermed på hjemmebane under årets ski-NM. Omtrent hver dag kan du se helsesjefen på joggetur eller i skiløypene i området rundt Skullerud. Og til tross for mye mildvær, tror han at arrangørklubben ordner gode løyper førstkommende torsdag.

- Det begynner jo bare å bli bare kunstsnø igjen, men det går fint an å gå. Med god innsats fra veldig mye bra folk i Rustad, får vi nok en god løype, tror Rylund.

LES OGSÅ: Liker best å trene

Sammen med Alexander Bødtker, Henriette Abrahamsen og Atle Thoresen, går Rylund for en topplassering allerede i debuten, selv om han forsøker å senke forventningene.

- Det viktigste er å delta, og det ser ut som det er noen stålgode lag med. Vi skal opp profilere oss mest mulig, og om vi er raskest får vi se på, sier han.

Et delmål er dessuten å stable på beina nok et lag for å vise fram bredden i selskapet.

- Vi deltar i ikt-NM i alpint, stiller lag i Holmenkollstafetten og mange går og sykler Birkebeineren, i tillegg til at vi har et veldig bra fotballag. Selv trener jeg noen hundre mil i året, så vi er altfor aktive til å stille blant mosjonistene. Vi satser på minst to lag, og sikter høyt i leverandørklassen.

LES OGSÅ: Trener for og med barna

Taktikken holder lagkapteinen for seg selv, og hvem som går hvilken etappe skal offentliggjøres så sent som mulig, ”slik man gjør det i verdenscupen”. Men selv innad i laget blir forberedelsene gjennomført i tolvte time.

- Vi er individualister, så vekslingstaktikken får vi ta på stadion helt på tampen.

- Du er lommekjent i løypene. Hvor skal dere sette inn støtet?

- Over mållinjen, sier Rylund.

Ikt ski-NM går av stabelen torsdag 6. mars. MELD DEG PÅ HER: Ikt ski-NM