FOR SYKESHUS: Eizo kommer med ny åtte-megapikslers skjerm myntet blant annet på bruk under testprosedyrer på sykehusene. (Foto: Eizo)

FOR SYKESHUS: Eizo kommer med ny åtte-megapikslers skjerm myntet blant annet på bruk under testprosedyrer på sykehusene. (Foto: Eizo)

Ny Eizo-skjerm for helsevesenet

Eizo kommer i sommer med en ny og svært høyoppløst skjerm som er konstruert med tanke på bruk i helsevesenet.

Foruten detaljert visning av medisinske data, både i form av tekst, tall og bilder, er den nye åtte megapikslers-skjermen myntet på bruk i forbindelse med store bildearkiver og i informasjons- og kommunikasjonsløsninger, ifølge Eizo.

Den nye Eizo-skjermen har fått navnet Radiforce MX315W og er den første åtte megapikslers-skjermen i Eizos Radiforce MX-serie.

31,1-tommers skjerm

Skjermstørrelsen er 31,1 tommer målt diagonalt, og oppløsningen er på 4.096 x 2.160 piksler.

Størrelsen i kombinasjon med den høye oppløsningen gjør det mulig å vise for eksempel sammenlignende røntgen- eller operasjonsbilder ved siden av hverandre på den samme skjermen, og det samme gjelder bilder fra CT- og MRI-undersøkelser på sykehusene.

Skjermen har den høyeste lysstyrken blant skjermene i Radiforce MD-serien, med en oppgitt lysstyrke på 450 candela per kvadratmeter. Eizo garanterer en brukstid på tre år eller 10.000 timer med en anbefalt lysstyrke på 270 cd/m2 med optimal lys-stabilitet.

Skjermen har en innebygd lysstyrkesensor som skal sikre konsistent lysstyrke over tid.

31,1-tommersmonitoren er forholdsvis tynn, 225 mm, og veier 11,7 kg. Strømforsyningen er innebygd.

Den nye Radiforce-skjermen vil bli presentert på den europeiske radiologikonferansen i Wien i mars. Leveringen starter i juni. Norsk pris er foreløpig ikke kunngjort.

Les om:

skjermer