SOLID: Eizo Duravision FDS1921T er bygd for å kunne tåle en støyt.

SOLID: Eizo Duravision FDS1921T er bygd for å kunne tåle en støyt.

Skjerm som tåler en trøkk

Eizo har lansert en 19-tommers berøringsfølsom skjerm bygd for å tåle heftig bruk i røffe miljøer.

Til og med folk som må bruke arbeidshansker på jobben, kan benytte den nye Eizo Duravision FDS1921T, hevder Eizo i pressemeldingen.

Eizo vil selge den nye skjermen blant annet til bruk i fabrikker, i sterile sykehusrom og ute i det offentlige rom.

FSD1921T-skjermen kan også betjenes med digital penn – stylus – og er derfor anvendelig med et stort utvalg applikasjoner.

Man kan betjene skjermen med mer enn ett pekepunkt. For eksempel kan man bruke to fingre til å zoome ut, knipe inn og vri elementer rundt på skjermen.

Multitouch-systemet støttes av både Windows 7, 8 og 8.1 i standardutgave uten at man trenger å installere noe ekstra drivere, ifølge Eizo.

Hard som kvarts

Overflaten beskrives av Eizo som godt beskyttet mot oppriping, og glasset skal være forsterket opp til en styrke på 7H etter den såkalte Mohs-skalaen.

Dette er et mål på hardhetsgrad og materialstyrke,  med talkum og gips som de svakeste gradene til diamant som den hardeste. 7H angir en hardhetsgrad som tilsvarer kvarts, ifølge Wikipedia.

Den nye Eizo-skjermen skal tåle temperaturer fra 0 til 40 grader og er ifølge Eizo velegnet for bruk i røffe fabrikkmiljøer.

Skjermen bruker en akustisk bølgeteknologi (SAW – surface acoustic wave ) som skal gi større lysgjennomtrengning enn vanlige resistive berøringskjermer. Dette skal sikre bedre visibilitet, hevder Eizo.

Tilkoblingsmulighetene består av kontaktporter for Displayport, DVI-D og D-Sub-kontakt. Vridbar skjermfot medfølger, og opphengning etter VESA-standarden er mulig.

Eizo tilbyr pennstyring som ekstrautstyr.

Den nye Eizo-skjermen kommer i salg i november, og prisen antas å bli liggende på rundt 8.000 kroner pluss merverdiavgift.

Les om:

skjermer