Skjerper innsatsen i bedrifts-Norge

Skjerper innsatsen i bedrifts-Norge

Netcom har fått til lite på bedriftsmarkedet sammenlignet med eieren TeliaSonera. Det skal det bli en endring på, lover konsernsjef Anders Igel.
STOCKHOLM: Torsdag 27. mai vil Netcom lansere sin nye og utvidete satsing mot bedriftsmarkedet som innebærer mobil data, wlan og intranett-løsning, sannsynligvis kalt Netcom Connect eller Netcom Go. De vil dessuten vise helt nye funksjoner for Trådløs Bedrift, som allerede har 40.000 abonnenter.

Etter å ha mislykkes totalt med utbyggingen og markedslanseringen av Homerun (trådløse internettsoner) for to - tre år siden, vil Netcom nå relansere dette. Senere i år kommer Netcom trolig med flere bedriftsrelaterte tjenester for umts, som allerede er lansert i Sverige.

Nordens største desidert største teleselskap, TeliaSonera, har bebudet at de skal tilby ip-telefoni i Sverige. Konsernsjef Anders Igel sier til Computerworld at dette også vil være aktuelt for Norge, uten å opplyse mer om når. Alle nye ting fra TeliaSonera i Norge skal skje via Netcom, poengterer han.

Retter opp skjevhet

Netcom er heleid av svensk-finske TeliaSonera, som jobbet massivt mot bedriftsmarkedet også før storfusjonen. I Norge har datterselskapet Netcom i realiteten to bedriftssatsinger, løsningen Trådløs Bedrift og tjenesten Sms Bedrift. Det er alt.

I følge Økonomisk Rapport har utviklingen og markedsintroduksjonen av disse kostet dyrt, uten at divisjonsdirektør for salg i Netcom, Morten Birkeland, vil fortelle hvor dyrt. Kostnadene skal ha vært knyttet opp mot plattformbygging.

-- Jeg må innrømme at vi har jobbet mer mot bedriftsmarkedet i Sverige enn i Norge. Men skjevheten skal nå jevnes ut. Jeg lover at vi skal komme med et bedre tilbud til norske bedriftskunder. Stikkordene for satsingen er avansert og rask mobildata, samt lett aksess til bedriftens egne it-systemer, sier konsernsjef Anders Igel i TeliaSonera til Computerworld.

Norsk hjelp i Norden

Han forteller at det er ikke bare svenske bedriftsløsninger og tjenester som skal eksporteres til Norge. Netcom skal faktisk hjelpe moderkonsernet med å få lansert Trådløs Bedrift i alle land der TeliaSonera er lokalisert i Norden og Baltikum.

I Sverige har TeliaSonera i flere år hatt en stor utbygging av Homerun. I Norge prøvde Netcom å starte opp det samme, men skrinla hele prosjektet da Barbara Thoralfsson tok over sjefsstolen.

I begynnelsen av mai i fjor skrev Computerworld at TeliaSonera bare har èn offentlig ip-sone i Oslo. Norske bedriftskunder måtte gjerne kjøpe Homerun-abonnement for Norden, vel og merke dersom de hadde regningsadresse i Sverige.

Nå har Anders Igel bestemt seg for å rydde opp i galskapen. Homerun skal derfor lanseres bredt i Norge for å stoppe wlan-konkurransen med Telenor og andre aktører i markedet. Dette er noe av budskapet som skal presenteres 27. mai i Oslo.