Skjerper innsatsen mot modemkidnapping

Skjerper innsatsen mot modemkidnapping

Telenor gir alle privatkunder et surfefilter som begrenser muligheten for at modemet ringer opp dyre nummer i utlandet.

-- Vi har besluttet at alle kunder som kobler seg til internett med isdn eller analog telefonlinje skal få vårt Surfefilter som standard oppsett. Det innebærer at kunden selv må bekrefte en viderekobling, sier Berit Kjøll, leder for privatmarkedet i Telenor Norge i en pressemelding. .

Såkalt modemkidnapping, altså at uønsket programvare får modemet til å ringe fremmede telefonnummer, har vært et økende problem det siste året. Problemet berører bare internett-brukere med oppringt samband. Folk som surfer over bredbånd (adsl eller eller kabel-tv-nett) berøres ikke av problemet.

Nettverksserverne som kundene blir flyttet til, befinner seg ofte på eksotiske steder som Seychellene, Diego Garcia, Cook-øyene eller Haiti. I alt har Telenor registrert over 50 fjerntliggende steder på kloden hvor modemkidnapping har vært bedrevet.

Telenor har tidligere i stor grad avvist krav fra folk som har fått store telefonregninger på grunn av uønskede modemoppringninger. Nå legger Berit Kjøll seg flat og erkjenner at Telenor må ta et større ansvar.

-- Alle kunder som klager på ualminnelig høye telefonregninger som følge av modemkidnapping skal få en individuell behandling, hvor vi har kundens beste som mål for resultatet, sier divisjonsdirektøren.