Skjønn musikk i Sony Ericssons nye 900i

Skjønn musikk i Sony Ericssons nye 900i

TEST: Hvorfor ha separat mobiltelefon og mp3-spiller, når du kan få alt i ett, spør med sin nye 900i? Det lurer vi også på.
W800i ble godt mottatt. Dette var forrige utgave i Sony Ericssons Walkman-serie - altså en mobiltelefon hvor musikk-funksjonalitet har blitt satt i høysetet.

Nå står oppfølgeren W900i på trappene, og denne modellen står ikke tilbake for forgjengeren. En rask oppsummering: Støtte for 3G, mp3-spiller, 470 MB minne (plass for eksternt minne på 2 GB), radio, kamera med oppløsning på to megapiklser og video (240*320 piksler).

Det er i det hele tatt ikke så mye å utsette på W900i. Mp3-spilleren har god lyd, musikken er lett å organisere (både på pc-en og på mobilen), menysystemet er relativt oversiktlig, bildekvaliteten på kameraet er noe av det beste denne testeren har sett og skjermen har god oppløsning. Dessuten, som det ofte er lett å glemme når vi snakker om mobiltelefoner med stadig mer funksjonalitet, er W900i god å snakke i. Lydkvaliteten er høy og størrelsen gjør den komfertabel å holde i hånden og inntil øret.

Øreplugger følger med telefonen. Radioen er festet til kabelen. Det er en løsning som fungerer bra og er sannsynligvis gjort for å ikke gjøre telefonen større. For dette kan kanskje være ankepunktet for noen. Telefonen er med sine 148 gram blant de større på markedet. Spesielt skjemmende er det imidlertid ikke. I hvert fall ikke med tanke på så mye funksjonalitet som er stappet inn i telefonen.

På egen hånd greide ikke Ericsson å holde koken i mobilmarkedet. W900i viser at samarbeidet med Sony var et smart trekk. Kombinasjonen god design og mye funksjonalitet er i dette tilfellet svært vellykket. Min spådom er at telefonen havner høyt på salgslistene, selv om den ikke akkurat er billig. Usubsidiert må du punge ut rundt 5.500 kroner. Men en mer komplett mobiltelefon skal du slite med å finne.